GÜNDEM

Fahrettin Altun Azerbaycan Bağımsızlık Günü'nü kutladı! Destek çağrısını yineledi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 18 Ekim Azerbaycan Bağımsızlık Günü vesilesi ile yayınladığı mesajda Ermenistan karşısında hukuki haklarını müdafaa eden Azerbaycan'a desteğini yineledi.

18 Ekim Azerbaycan Bağımsızlık Günü gardaş Azerbaycan ve Türkiye'de çoşkuyla karşılandı.

Bu yıl ki Bağımsızlık Günü'nde işgalci Ermenistan güçleri ile çatışma halinde olan Azerbaycan'a, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan destek ve tebrik mesajı geldi.

İletişim Başkanı Altun, Twitter'daki hesabından 'Azerbaycan Bağımsızlık Günü' dolayısıyla mesaj yayımladı.

''AZERBAYCAN'IN HAKLI MÜCADELESİNİ SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ''

Altun, paylaşımında, "Can Azerbaycan'ın Bağımsızlık Günü kutlu olsun! Tek millet iki devlet anlayışıyla Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliği için yürüttüğü haklı mücadelesini sonuna kadar destekliyoruz. Ermenistan işgali ve katliamları karşısında Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanındayız" dedi.

18 EKİM'DE NE OLDU?

20. yüzyıl Azerbaycan siyasi tarihinin ikinci büyük zaferi olan bu tarih hayli büyük önem taşımakta. Azerbaycan Ali Meclisi, 18 Ekim 1991 oturumunda tarihi ”Azerbaycan Cumhuriyeti Bağımsızlığı” adlı anayasal tasarıyı oy birliği ile kabul etti.

Bu gelişmenin akabinde 29 Aralık 1991 yılında Azerbaycan’da halkoylaması düzenlenerek: ”Siz ‘Azerbaycan Cumhuriyeti Bağımsızlığı’ anayasa tasarısını onaylıyor musunuz?” sorusu soruldu. Azerbaycan halkı Azerbaycan’ın bağımsızlığından yana oy kullanınca Mayıs 1992’de Azerbaycan Milli Meclisi, Üzeyir Hacibeyov’un bestesi ve Ahmet Cavad’ın şiiri ile Azerbaycan İstiklal Marşı’nı onayladı. Hemen ardından, parlamento tarafından, 3 renkli ve ay yıldızlı Devlet Bayrağı ve Devlet Arması da onaylandı.

18 Ekim 1991 yılından itibaren Azerbaycan bağımsız ülke oldu ve bu gün Azerbaycan’da bayram olarak kutlanmaya devam ediyor.

Yorumlar
Günün Manşetleri