GÜNDEM

Fahrettin Altun halkı bilgilendirdi, yalan makinesi muhalifler çıldırdı! Doğruları hazmedemiyorlar

ABD'de önceki dönem Barrack Obama'nın yardımcılığını yapan şimdi ise Donald Trump'a rakip olarak seçime girmeye hazırlanan Joe Biden'ın Türkiye hakkında söyledikleri muhalefeti oldukça zora sokmuştu. İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un konuya ilişkin halkı aydınlatması, Biden'ın sözleriyle dumura uğrayan muhalefeti sinir küplerine bindirdi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ABD Başkan Adayı Joe Biden'ın 'muhalefetle el ele Erdoğan'ı devireceğiz' sözlerine, 'konunun muhatabı muhalefet hala net bir cevap veremedi' diyerek tepki göstermişti.

''ÇAĞRIMIZ MİLLİ İRADEYE SAYGILI OLUNMASIDIR''

Altun ayrıca, ‘’Muhalefetin Biden'ın ifadelerine onca zaman neden tepkisiz kaldığını da söyleyelim. Madem kendileri buna cevap veremedi, cevabını da biz verelim: Karşı karşıya kaldığımız şey, 'Erdoğan gitsin de nasıl giderse gitsin' sendromudur. Çağrımız, milli iradeye saygılı olunmasıdır.’’ açıklamasında bulunmuştu.

DOĞRULARI DUYMAYI HAZMEDEMEDİLER

Altun'un muhalefete "bu skandal sözlere sessiz kalmayın" talebi önce sosyal medya üzerinden lince kalkıştılar, ardından da bu sözler CHP'li Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu tarafından eleştrildi.

Son olarak İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Fahrettin Altun'u hedef aldı. Şimdi ise CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Fahrettin Altun'u siyasi içerikli paylaşım yapmakla suçladı ve Fahrettin Altun hakkında disiplin soruşturması açılmasını istedi.

İLETİŞİM BAŞKANINA KANUNEN VERİLEN HAKLAR

İletişim Başkanlığı Teşkilatı Hakkındaki Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 3. Maddesinin C bendi; "Kamuoyunun ve ilgili makamların zamanında ve doğru bilgilerle aydınlatılması için gerekli bilgi akışını sağlamak ve bunların kamuoyu üzerindeki etkisinin belirlenmesine ait hizmetleri yapmak" İletişim Başkanlığı'nın görevi olduğunu söylüyor. 

Yorumlar
Günün Manşetleri