GÜNDEM

Fahrettin Altun'un evinin dikizlenmesi talimatını Kaftancıoğlu'na hangi parti verdi?

Gazeteci yazar Süleyman Özışık ile Sadık Albayrak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un Kuzguncuk'taki evinin fotoğraflarını çeken CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş'a verilen talimat konusunu masaya yatırdı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 'Üsküdar İlçe Başkanımızı parti görevlendirdi' açıklamasının Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yalanlanması üzerine akıllara şu soru geldi. ''O zaman Fahrettin Altun'un evinin dikizlenmesi talimatını Kaftancıoğlu'na hangi parti verdi?'' 

Gazeteci yazar Süleyman Özışık Sadık Albayrak’la yaptığı Youtube yayınında konuyu masaya yatırdı. Süleyman Özışık, Sadık Albayrak'a ''Hangisini genel başkan gibi konuşurken yada hareket ederken görüyorsun? diye sordu..

Sadık Albayrak yaptığı açıklamada; ''Genel Başkanları dedi ki hayır bizim öyle bir talimatımız yok arkadaş ordan geçerken merak etmiş kafasını çevirmiş. Ben öyle algıladım herkes öyle gördü. Komik olan şu il başkanı açıklamayı daha önceden yapıyor. Genel Başkan bu açıklamayı yapmadan önce onun açıklamasına bakabilecek bilgi ağına sahip. Oda diyor ki hayır gitmiştir partisinin talimatı ile gitmiştir. Daha büyük sıkıntı şimdi çıktı. Genel başkanın başkanlık yaptığı parti göndermemişse o zaman il başkanı hangi parti adına oraya ilçe başkanını gönderiyor? Demek ki başka bir parti daha var'' dedi..

OLAY NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Geçtiğimiz günlerde İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un ailesi ile birlikte yaşadığı evin fotoğrafı ve açık adresi Cumhuriyet gazetesinde yayınlanmıştı. Bunun ardından CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, 21 Nisan günü öğle saatlerinde İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evini fotoğraflarken polislere yakalanmıştı. 

CANAN KAFTANCIOĞLU İTİRAF ETTİ
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "CHP ilçe başkanı görevini yaparak ve partisinin talimatıyla inşaatın yasak olduğu arsayı kontrol etmek için gitmiştir yine gidecektir. Saklayacak bir şeyleri olanlar panik yaparlar Sakin olun beyler" şeklinde açıklama yaparak CHP Üsküdar İlçe Başkanı Özçağdaş'ı kendisinin bu iş için görevlendirdiğini itiraf etti. Altun'un avukatı Sezgin Tunç'un yaptığı suç duyurusu üzerine de Özçağdaş'a partisinin talimat verdiğini söyleyen Kaftancıoğlu ile ilgili Başsavcılık harekete geçmişti.

KEMAL KILIÇDAROĞLU 'BENİM TALİMATIM OLMADI' DEDİ

Kılıçdaroğlu, CHP İslanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 'Parti talimatıyla olmuştur ve tekrar gidecektir.'' sözleri ve CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş’ın itiraflarına rağmen  CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş'ın oraya fotoğraf amaçlı gitmediğini, oradan (Fahrettin Altun'un evi) sadece geçtiğini öne sürmüştü. Kılıçdaroğlu, 'İlçe başkanımız oradan geçerken öyle bakmak istemiş takipçilik yok.' diye yalanlama yaparak kamuoyunu bir kez daha hayrete düşürmüştü..

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri