GÜNDEM

Fahrettin Altun'un Kuzguncuk'taki evi ile ilgili iddialara Şükriye Tutkun'dan açıklama

Cumhuriyet gazetesi İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un eviyle alakalı asılsız bir habere imza atmıştı. Kuzguncuk'ta bahsedilen mahallede oturan Şükriye Tutkun'dan o haber ile alakalı açıklama geldi..

Cumhuriyet Gazetesi, İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un kiraladığı araziye yaptırdığı yapıların İBB tarafından yıkıldığını iddia etmişti. Gazetenin, Fahrettin Altun hakkındaki iddiaları Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yalanlandı ve asılsız iddialar hakkında hukuki süreç başlatıldı.

ŞÜKRİYE TUTKUN'DAN AÇIKLAMA

Kuzguncuk'ta bahsedilen mahallede oturan sanatçı Şükriye Tutkun Cumhuriyet'in iftiraları hakkında konuştu.

2001 yılından beri o bölgede yaşadığını ifade eden Tutkun, İddialara konu olan bölgeyi önceden tinercilerin mesken tuttuğunu söyledi. Tutkun, “Fahrettin beyin oturduğu yer olarak trilyonluk bir yalı koymuşlar fotoğraflarda ama oturduğu yer 50 metre kare bir yer” ifadelerini kullandı. İletişim Başkanı Altun'un komşusu olarak açıklamalarda bulunan Tutkun, "Burada ne yapıldı? Siz de görüyorsunuz, buraya belki de bizi de çağıracak burada çayımızı, kahvemizi içeceğiz mahalleliler olarak" şeklinde konuştu.

Mahalle sakinlerinden Yudum Yontan ise Altun’un villada oturduğu iddialarının yalan olduğunu ve tinercilerin mesken tuttuğu yerin ıslah ettirilmesiyle balici ve tinercilerin artık gelmemesinden dolayı memnun olduklarını söyledi.

VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YALANLADI
Cumhuriyet Gazetesi’nin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’u hedef alan haberi Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce yalanlandı. Vakıflar Genel Müdürlüğü, haberde gerçeklerle bağdaşmayan iddialara yer verildiğini kaydetti. Açıklamada "Haberde öne sürüldüğü gibi bahse konu arazide yasa dışı bir yapılaşmanın söz konusu olmadığını da belirtmek isteriz. Konunun tarafı olduğumuz halde Kurumumuza konuyla ilgili bir soru yöneltilmemiş, haber oluşturulurken gerçekle bağdaşmayan iddialara yer verilmiştir" denildi. Öte yandan söz konusu yalan haber hakkında hukuki yollara başvurulacağı da hatırlatıldı.

"VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN HERHANGİ BİR GÖRÜŞ ALINMADAN HABER HAZIRLANDI"
"Haberi oluşturan bilgilerin gerçeği tam olarak yansıtmadığı, kamuoyunu yanlış yönlendirebilecek nitelikte olduğu, muhatap durumundaki Kurumumuzdan herhangi bir görüş alınmadan kaleme alındığı görülmüş ve aşağıdaki açıklamayı yapma lüzumu doğmuştur."

"İlgi haberde, İstanbul iline bağlı Üsküdar ilçesi Kuzguncuk Mahallesinde yer alan 241,07 m2 sahalı arsanın İletişim Başkanı Sayın Fahrettin Altun'a tarafımızca kiralandığı ve üzerinde izinsiz yapılaşmaların bulunduğundan mütevellit İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından ilgili yapıların yıkıldığı yer almıştır."

"VAKIF AKARI (GELİR GETİRİCİ MÜLK) NİTELİĞİNDEKİ ARAZİ EN YÜKSEK BEDELLE KİRALANMIŞTIR"
"Söz konusu arsa, 2018 ve 2019 yıllarında herkesin katılabileceği açık ihale usulüyle kiralamaya açılmış ancak talipli olmadığı için tekraren ihalesi yapılmıştır. Söz konusu ihale, 8 Nisan 2020 tarihinde gerçekleşmiş ve en yüksek teklifi veren yüklenici arsayı kiralamaya hak kazanmıştır. Bu sürecin neticesinde yasal süreler dâhilinde 13 Nisan 2020 tarihinde, yani haberinizin yayınlandığı günden bir gün önce kiralama sözleşmesi yapılmış ve arsa yükleniciye teslim edilmiştir. Bu ihalenin sonucunda, Vakıf akarı (gelir getirici mülk) niteliğindeki arazi en yüksek bedelle kiralanmıştır. Bilindiği üzere Vakıflar Genel Müdürlüğü gelirlerini kiralama, işletme ve iştiraklerinden elde eden ve Hazine desteği almayan, özel bütçeli bir kurumdur."

"ARAZİDE YASA DIŞI BİR YAPILAŞMA SÖZ KONUSU DEĞİL"
"Buna ek olarak haberde öne sürüldüğü gibi bahse konu arazide yasa dışı bir yapılaşmanın söz konusu olmadığını da belirtmek isteriz."

"CUMHURİYET GAZETESİ, VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NE SORU YÖNELTMEDİ"
"Konunun tarafı olduğumuz halde Kurumumuza konuyla ilgili bir soru yöneltilmemiş, haber oluşturulurken gerçekle bağdaşmayan iddialara yer verilmiştir. Haber nedeniyle diğer hukuki yollara başvuru hakkımız saklıdır."

AVUKATINDAN AÇIKLAMA: "HABERCİLİK DEĞİL KURGU VE KUMPAS"

İletişim Başkanı Fahretin Altun'un avukatı Sezgin TUNÇ'dan Cumhuriyet gazetesinde çıkan haber hakkında "Tahrifat ve tezviratı reddediyoruz" başlığıyla açıklama yapıldı.

Açıklamada, sürecin bir habercilik faaliyeti değil, kurgu ve kumpas olduğu vurgulanarak şöyle denildi:

"14 Nisan 2020 tarihli Cumhuriyet Gazetesi'nde "Boğaz'da kaçak var" başlıklı haberi müteakip, bir kısım basına ve bazı CHP'li yöneticinin beyanlarına yansıyan iddialar hakkında, T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Sayın Prof. Dr. Fahrettin Altun'un vekili sıfatıyla açıklamamız aşağıdadır.

"Boğaz'da kaçak var" başlıklı haberde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun hakkında asılsız ve hakikat dışı iddialar ileri sürülmüş, gerçekler tahrif edilerek kamuoyu yanıltılmaya çalışılmıştır.

Bununla da yetinilmemiş, bilinen bütün ahlak ve hukuk kurallarına aykırı bir şekilde müvekkilin evi fotoğraflanarak gazetede yayınlanmış, açık adresi haber metni içerisinde terör örgütlerine hedef gösterircesine verilmiştir.

İstanbul Vakıflar II. Bölge Müdürlüğü'nün ihalesi yapılan diğer 35 adet taşınmaz ile birlikte hazırlık ve ilanını 23.03.2020 tarihinde, ihalesini de

08.04.2020 tarihinde yaptığı Üsküdar ilçesinde yer alan 241,07 m2 sahalı bir arsa için yapılan arsa kiralama ihalesine, Müvekkil, temsilcisi aracılığıyla en yüksek teklifi vermiş ve akabinde ihale uhdesinde kalmıştır.

METRUK VE MEZBELELİK ARSA

Müvekkil evinin bitişiğinde yer alan metruk ve mezbelelik halde atıl bulunan, sağlık ve güvenlik riski oluşturan arsayı her bir vatandaşın girmekte serbest olduğu açık bir ihalede en yüksek teklifi vermek suretiyle kiralamıştır. Ayrıca mevzubahis taşınmaz, her defasında Belediye'nin de haberdar edildiği daha önceki iki ihalede (2018-2019) taliplisini bulamamıştır.

KURGU VE KUMPAS

Yapılan yayınlar üzerine, Vakıflar Genel Müdürlüğünün 14.04.2020 tarihinde yaptığı basın açıklamasında da şüpheye yer bırakmayacak şekilde ifade edildiği üzere, ihaleyi müteakip hukuki süreç doğrultusunda İstanbul Vakıflar II. Bölge Müdürlüğü ile müvekkil arasında sözleşme 13.04.2020 tarihinde imzalanmıştır.

Arsa üzerinde bahçe düzenleme çalışması dışında iddia edildiği gibi herhangi bir yapılaşma da söz konusu değildir. Gerçeğe aykırı olan ve tamamen art niyet barındıran bu haberlerin ve beyanların sözleşmenin imzaladığı gün içinde yapılmış olması, sürecin bir habercilik faaliyeti değil, kurgu ve kumpas olduğunu açıkça göstermektedir.

ÖZEL HAYATIN MAHREMİYETİNİ İHLAL

Ülkemizin içinden geçtiği bu zor günlerde, siyasi şov ve rövanşist amaçlarla elindeki kamu gücünü haksız ve hukuksuz bir şekilde kullanan İBB yönetimi tarafından yine kanuna aykırı bir şekilde hiçbir tebligat ve bildirim yapılmadan müvekkilin ikametgâhına belediye ekipleri gönderilmiş, özel hayatın mahremiyeti hiçe sayılarak ikametgâhından görüntüler alınmış, basına servis edilmiş, evine ait fotoğraflar ve açık adresi söz konusu gazetede adeta hedef göstermek maksadıyla yayınlanmıştır.

Söz konusu kumpas girişiminin devamında ise yapılaşma (!) olduğu iddia edilen taşınabilir çardak sökülerek kaldırılmıştır. Müvekkilin kiralamış olduğu arsa üzerinde hukuka aykırı bir iş ve işlemi bulunmadığından, belediye ekiplerince ne bir zabıt tutulabilmiş ne de başka bir işlem yapılabilmiştir.

SUÇ DUYURUSU

İhale ilan tarihinin 23.03.2020, ihale tarihinin de 08.04.2020 olduğu ve üstelik ilgili mevzuat uyarınca sözleşme yapma zorunluluğu açık olmasına rağmen, CHP İl Başkanı'nın gerçekdışı, araştırma ve veriye dayanmayan iddia ve açıklamaları siyasi ahlaktan yoksun olduğu gibi İBB yönetimi tarafından yapılan kanunsuz işlemi de savunur niteliktedir. Öyle ki İBB hiçbir bildirim yapmamış, mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğünde, kullanım hakkı ise kiracıda olan arsaya izinsiz girerek görevini kötüye kullanmış ve arsada hiçbir yapı bulunmadığından çardak söküm işlemi gerçekleştirerek basına servis etmiştir. CHP ise söz konusu bu durumu siyasi çıkarları için kullanmıştır.

Çok açıktır ki; CHP İl Başkanı'nın hukuka uygun olarak gerçekleştirilen bir ihale sürecini "izinsiz yapılaşmaya açma" şeklinde vasıflandırması, müvekkili ve ihaleyi gerçekleştiren kurumu itibarsızlaştırma ve tezvirat amacı taşımaktadır. CHP İl Başkanı kasıtlı olarak açık ihale sürecini çarpıtmaya çalışmıştır ve yukarıda gösterilen Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açık ihale tarihlerini zikretmemiştir. Yine beklendiği üzere CHP tarafından siyasi şov amacıyla yapılan suç duyurusu (!) girişiminin de hem hukuki hem de ahlaki olarak temelsiz bir 'deneme' olduğu açıktır. Bu iftira ve itibarsızlaştırma girişimine karşı müvekkil adına, CHP İstanbul İl Başkanı ve ilgili il meclis üyeleri aleyhine işledikleri iftira ve suç isnadı fiilleri ile siyasi ahlaktan yoksun ithamları nedeniyle suç duyurusunda bulunulacaktır.

Netice olarak, gerek gazete haberi gerek bir kısım CHP'li siyasetçinin hukuka ve ahlaka aykırı iddia ve isnatlarımı reddettiğimizi; başta Cumhuriyet Gazetesi olmak üzere bu iddiaları yayınlayan ve yayanlar ile ellerindeki kamu gücünü siyasi ve rövanşist amaçlarla kullananlar aleyhine her türlü yasal yola başvuracağımızı değerli kamuoyuna saygıyla duyururuz."

Yorumlar 6 Yorum
Günün Manşetleri