GÜNDEM

Fahrettin Koca: Elif ve İdil'in sağlık durumu iyi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir depreminin ardından 55 saat sonra kurtarılan İdil Şirin ile 65 saat boyunca enkaz altında kalan ve arama kurtarma ekiplerinin büyük çabasıyla hayata tutunan 3 yaşındaki Elif'in sağlık durumuna ilişkin açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

''ELİF VE İKİ ABLASININ DURUMU İYİ''

''Elif Perinçek. 65 saat sonra kurtarıldı. 3 yaşında. SAĞLIK DURUMU: Bilinci açık, ciddi bir kas ezilmesi ya da kırığı yok. Enkaz altında uzun süre hareketsiz kaldığı ve sıkıştığı için yoğun bakımda takip ediliyor. İki ablasının da durumu iyi.''

Elif 'in doktoru Prof. Dr. Karapınar 'Şu an bilinci açık. Ağır vücut travması yok. Sağlık personelimiz ona belirli oyuncaklar vererek korku aşamasını geçtik. Şu an oyuncaklarıyla oynuyor. Yarın yoğun bakımdan çıkarmayı düşünüyoruz. Hayati bir tehlikesi bulunmuyor' dedi.

''İDİL'İN BİLİNCİ AÇIK, HAYATİ FONKSİYONLARI YERİNDE''

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremden 55 saat sonra enkaz altından kurtarılan İdil Şirin'in sağlık durumuna ilişkin de bilgi verdi.

Bakan Koca, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

''İdil Şirin. 55 saat sonra kurtarıldı. 14 yaşında. Sağlık durumu: Bilinci açık, hayati fonksiyonları yerinde, böbrek fonksiyonları normal. Enkaz altında uzun süre hareketsiz kaldığı ve sıkıştığı için yoğun bakımda takip ediliyor. Tetkikinde omurgasında kırık görülmedi.''

Yorumlar
Günün Manşetleri