GÜNDEM

Fahrettin Koca'dan koronavirüs açıklaması! Ne zaman bitecek?

Türkiye'de koronavirüsünün görülmesi vatandaşlar üzerinde büyük bir panik havası yarattı. Bu durum ile ilgili umut veren haber ise Fahrettin Koca'dan geldi..

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüsü ile ilgili flaş bir açıklama yaptı. Resmi sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Koca, virüsün 2 ay sonra etkisini yitireceğini belirterek hayatın normale döneceğini söyledi.

KORONAVİRÜSÜNE 2 AY DİRENELİM
Bakan Koca sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "2 ay direnelim. Yazın virüsün etkisi azalıyor. Bilim Kurulumuzun öngörüsü bu yöndedir. Bu hastalık daha çok bir kış enfeksiyonu. Tedbir alırsak, yayılmayı önlersek, büyük olasılıkla, 2 ayda hayat normale döner" ifadelerini kullandı.

DSÖ DE HAZİRAN AYINI İŞARET ETTİ
Çin'de Ulusal Sağlık Komisyonu'nun görevlendirdiği ekibin başında bulunan ve hükümete danışmanlık yapan Zhong Nanshan, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) pandemi ilan ettiği koronavirüs kriziyle ilgili tarih verdi.

Reuters'ın son dakika olarak duyurduğu habere göre; 83 yaşındaki Nanshan, salgının ne zaman biteceği yönünde sorulan bir soruya "Pandeminin Haziran ayında bitmesini bekliyoruz" yanıtını verdi.

"TEKRARLAMA ORANI ÇOK DÜŞÜK"
Çin'de durumun iyiye gittiğini belirten Zhong, "İyileşen hastalarda enfeksiyonun tekrarlama oranı çok düşük. Bu da insanlık için umut verici" ifadelerini kullandı.

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri