GÜNDEM

Fatih Portakal'dan Merdan Yanardağ'a tepki gösterdi!

Tele1'in ekran karartma çağrısına FOX TV sunucusu Fatih Portakal'dan tepki geldi.

RTÜK, Tele 1 ve Halk TV'ye programlarında kanuna aykırı ifadelerin kullanılması dolayısıyla 5 gün geçici yayın durdurma cezası verdi.

İBB'nin fonladığı, Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamid'e yapılan skandal hakaretlerle büyük tepki çeken Tele 1, RTÜK’ün verdiği 5 günlük ekran karartma cezasına karşı 5 gün boyunca tüm televizyon kanallarına ekran karartma çağrısı yaptı.

Abdülhamid Han'a küstah sözlerle saldıran Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, “Bu çağrıyı tüm televizyon kanallarına yaptık. Bütün televizyonları tebliğ kararı geldikten sonraki 5 gün boyunca ekran karartmaya çağırıyoruz. Ya RTÜK’ün sansüründen yana olacaklar ya da bağımsız gazeteciliğin yanında." iddiasında bulundu.

FATİH PORTAKAL'DAN TEPKİ

Tele1'in çağrısına FOX TV sunucusu Fatih Portakal'dan tepki geldi.

Portakal, sosyal medya hesabından "Tele1'in diğer kanallara 1 dk’lık ekran karartma önerisi bu ortamda yapılacak bir şey değil. Bir de koşul var: Ya onlardan ya bağımsız gazetecilik deniyor. Bu da bir zorlama! Herkesin nerede durduğu zaten aşikar. Önemli olan zor zamanlarda inatlaşma degil, sürdürülebilirlik..." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri