GÜNDEM

Fatih Portakal'dan şaşırtmayan İdlib çıkışı

Türkiye'nin iç ve dışı politikalarına yaptığı yersiz muhalefetiyle bilinen Fatih Portakal İdlib konusunda da şaşırtmadı.

Fatih Portakal, "Bugünlerde çok kullandığımız kelimelerden biri savaşmak. Yıllar önce 2011 yılında bizim ülkemizde olmaz dediğimiz... Çünkü bizim savaşımız değildi bu Türkiye'nin savaşı falan değildi ama bir şekilde uygulanan politikalarla olayın tarafı olduk. Yanlış politikalarla olayın tarafı olunca, ister istemez bu noktaya geldik. Şimdi biz savaşın içindeyiz nerdeyse. Esad kendini kurtarmış durumda. Arkasını Rusya'ya dayamış durumda. Biz kendimizi o savaştan korumak istiyoruz. Sıçrayabilecek olaylardan kendimizi korumak istiyoruz ve bizi yönetenler kendi politikalarını hala sorgulamıuyorlar. Sorgulamak zorundalar. Bize ait olmayan savaşta bize ait olan savaşa geldik." şeklinde konuştu.

Portakal açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Emekli bir general ve stratejist Nejat Eslem şöyle diyor: Savaş çok ciddi bir amaç için çok ciddi bir eylemdir. Ve bedeli kandır. Televizyon kanalları savaş denilen bu ciddi eylem için programlarını şova dönüştürmemeleri gerekiyor diyor. Hepimize bir mesaj veriyor. Savaşa hayır demek aslında hepimiz için insani ve vicdani bir görevdir.  Bunu dememiz gerekiyor ki savaşın olduğu yerde hiçbir şey yeşermiyor. Bol üzüntü, bol gözyaşı, bol acı, sevgili seyirciler.

Yorumlar 20 Yorum
Günün Manşetleri