GÜNDEM

Fatih Portakal'ın 'adamın hayatı yalan' dedirten sözleri! İşte Portakal'ın yalan karnesi

Her gün söylediği bir yalanla gündeme bomba gibi düşen Fox Tv sunucusu Fatih Portakal RTÜK'ten ciddi uyarı aldı. Fox Tv bir daha yalan haberleriyle halkı kine teşvik ederse lisansı iptal olacak. Peki durum buraya nasıl geldi? İşte Fatih Portakal ve Fox Tv'nin akıl almaz yalanları

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, son toplantısında FOX TV hakkında hazırlanan uzman raporunu gündemine aldı. Toplantıda, Fatih Portakal'ın FOX ekranlarında 30, 31 Mart ve 1 Nisan 2020 tarihlerindeki koronavirüs gündemiyle ilgili yaptığı yorumlar değerlendirildi. Üst Kurul, değerlendirmeler sonucunda Portakal'ın toplumu kin ve düşmanlığa sevk ettiğine hükmetti.

Bu kararın ardından Fatih Portakal'ın yaptığı yalan haberler merak konusu oldu.

İşte o haberleden bazıları:

FAZİLET DURAĞI'NDAN 3 YOLCU BİNMESİNE RAĞMEN 47 YOLCUNUN BİNDİĞİNİ İDDİA ETTİ
Fatih Portakal; İETT'ye ait otobüse bir duraktan 3 yolcu binmesine rağmen 47 kişinin bindiğine yönelik gerçek dışı iddiaları savundu. Portakal, vatandaşların İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni kötülemek için otobüse bindiğini ileri sürdü.

Portakal, 30 Mart 2020 tarihinde yayınlanan FOX TV Ana Bülteni'nde vatandaşları hedef aldı ve "Bakın. Bu nasıl yapılabilir diye düşünüyor sunuz? Artık bu siyaset de değil. Öyle bir militanlaşma var ki? Koronavirüs salgının da dahi militanlaşma var. Öyle bir karalama kampanyası var ki! Bugün bir görüntü sosyal medyada çok konuşuldu ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni kötülemek için yapılan bir videoydu. Videoyu izleyince diyorsunuz ki: 'Allah bunlara akıl fikir versin'" iddiasında bulundu.

FAZİLET DURAĞI'NDAN 47 YOLCU DEĞİL 3 YOLCU BİNMİŞ! Akbil kayıtlarında, 29 Mart 2020 tarihinde Fazilet Durağı'ndan bir anda 47 yolcunun bindiğine ilişkin iddiası gerçeği yansıtmadığı, söz konusu duraktan 3 yolcunun bindiği tespit edildi. 29 Mart Pazar günü 62 No'lu Kağıthane-Kabataş hattında çalışan 34 EH 8524 plakalı İETT otobüsüne Fazilet Durağı'ndan 3 vatandaşın bindiği tespit edildi. Otobüse Fazilet durağından 29 Mart Pazar günü saat: 06.13.51; saat:06.16.07 ve saat:06.16.48'de üç yolcunun bindiği öğrenildi.