GÜNDEM

Fatmanur Altun'dan açıklama! Seküler kadınlar daha zor durumda

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un eşi Fatmanur Altun sosyal medya hesabından aile içi şiddet, kadına şiddet konusunda bir paylaşım yaptı. Fatmanur Altun Seküler kesimde şiddetin daha çok olduğunu ama gizlendiğini savundu..

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un eşi Fatmanur Altun sosyal medya hesabından şiddet gören kadınlar için bir paylaşımda bulundu. Seküler kadınların şiddet, taciz, horlanma gibi konularda muhafazakâr camianın kadınlarından daha zor durumda olduğunu söyledi.

Fatmanur Altun ''Bence bu ülkede sesleri çıkmıyor ama seküler kadınlar şiddet, horlanma, taciz, manevi şiddet gibi konularda muhafazakar camianın kadınlarından daha zor durumdalar Şiddet iddiasında muhafazakarları ilk terk eden kendi camiası oluyor Seküler camia ise erkeğin arkasında kenetleniyor'' dedi. 

Altun bir başka paylaşımında ise amacının “sekülerleri gömmek” olmadığını belirterek, “Sosyoloji değişiyor. Muhafazakârlar şiddet uygulayanı savunmuyor, anlamaya çalışmıyor, aklamıyor, kefil olmuyor. Bunu yapmaya kalkanı da boykot ediyor. Seküler camia ise kendi içindeki şiddeti konuşturmuyor bile. Kadınlar el birliğiyle susturuluyor” dedi.

Bu paylaşımlar üzerine muhafazakar camiayı sürekli aile içi şiddetin tek öznesi olarak sunmaya çalışan kesimden tepki sesleri yükseldi. 

Bu konuşmanın ardından ise Gazeteci Melis Alphan akılalmaz bir iddiada bulundu. ''Bugüne kadar yazdığım aile içi şiddet vakalarının yüzde 95’i muhafazakar ailelerdir'' dedi. Fatmanur Altun ''Tamamen kadın savunusu olan paylaşımlar yapıyorum. Kavgaya kadınlar geliyor. Tuhaf!'' diyerek tepkisini dile getirdi..

Yorumlar
Günün Manşetleri