GÜNDEM

Fatsa'da öğretmen ve öğrencide koronavirüs çıktı! 30 kişi karantinada

Ordu'nun Fatsa ilçesinde bulunan Dumlupınar İlkokulu'nda, 1 öğretmen ve 1 öğrencinin koronavirüs testinin pozitif çıkmasının ardından 30 öğrenci karantinaya alındı..

Fatsa'daki Dumlupınar İlkokulu'nda, yüksek ateş belirtisi gösteren 1 öğretmen ve 1 öğrenciye, Fatsa Devlet Hastanesi'nde Covid-19 testi yapıldı. Sonuçları pozitif çıkan öğretmen ve öğrenci, tedaviye alınırken, sınıftaki 30 öğrenci de 14 gün süreyle karantinaya alındı. Okul görevlileri, sınıfta dezenfeksiyon çalışması yaptı. 

Dumlupınar İlkokulu Okul Aile Birliği Başkanı Tülay Demirbaş, "Sınıfımız karantinadadır. Yüz yüze eğitim başladığından bu yana tüm sağlık önlemleri alınmıştır. Velilerimizi endişelendirecek bir sorun yoktur. Eğitim devam etmektedir" dedi.

Karabük'te 11 öğrenci ve öğretmen karantinaya alındı

Karabük’te Şehit Metin Arslan İlkokulu öğrencisinde yapılan test sonucu koronavirüs tespit edildi. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları filyasyon çalışması sonucunda öğrencinin sınıfındaki 11 öğrenci ve bir öğretmeni teste tabi tuttu. Yapılan testleri negatif çıkan 11 öğrenci ve öğretmen tedbir amaçlı evlerinde 14 günlük karantinaya alındı.

2 anasınıfı öğretmenin testi pozitif çıktı

Öte yandan kentte eğitim ve öğretimin devam ettiği iki anasınıfı öğretmenin de yapılan testleri pozitif çıktı. Öğrencilerin yapılan testlerinin ise negatif çıkmasının artından her iki anasınıfı öğrencileri de tedbir amaçlı karantinaya alındı.

Yorumlar
Günün Manşetleri