GÜNDEM

Fehmi Koru'dan korkutan savaş senaryosu

Türkiye'nin Suriye'ye operasyon düzenlemesiyle birlikte Trump'ın tutumu tartışıldı. Bütün bunlar olurken dün akşam saatlerinde PYD/YPG militanlarına 80 tırlık silah sevk edildi.

Bir yandan Amerikan askerleri çekilirken bir yandan da YPG'ye 80 tırlık silah sevkiyatı kafaları karıştırdı. 

Fehmi Koru bugünkü yazısında bu noktaya işaret ederek, ortaya çıkan senaryoyu yazdı. 

Senaryonun sonunda ise Türkiye'yi bir sürpriz beklemesi ihtimalinden duyduğu rahatsızlığı dile getiren Koru, şunları ifade etti:

80 TIR SİLAHI NASIL YORUMLAYACAĞIZ?

Suriye’nin Simelka sınır kapısından PYD/YPG militanlarına ulaştırılmak üzere silah yüklü 80 TIR’ın geçmesi haberini nasıl yorumlayacağız?

Amerikan askerleri Suriye’nin kuzeyinden çekilmeye başladığına göre, PYD/YPG militanları, daha önceden gelmiş yüzlerce TIR’dan teslim aldıklarıyla birlikte bu yeni 80 TIR’lık konvoydaki silahları kime karşı kullanacaklar?

Washington’un galiba önceden yazılmış bir dizi senaryosu var.

Ya dizinin bundan sonraki bölümlerinin birinde, aklı evvel biri olduğu defalarca sınanmış ve onaylanmış Trump’ın, kendisini eleştirenleri yatıştırmak amacıyla yayımladığı ve kendisinden “Eşsiz bir bilge insan” diye söz ettiği Twitter mesajında yer alan “Çizgimin dışına çıkarsa Türkiye, Türk ekonomisini mahvederim” tehdidini hayata geçirmesi de yer alıyorsa?

O ‘çizgi’nin ne olduğunu Trump’ın kendisinden başka bilen var mı? 

Yorumlar
Günün Manşetleri