GÜNDEM

Fenerbahçe Nenad Bjelica ile teknik direktörlük konusunda anlaştı

Fenerbahçe’de teknik direktör operasyonu! Dinamo Zagreb’le yollarını ayıran 48 yaşındaki Nenad Bjelica, teklifi kabul etti. Ünlü teknik adam Fenerbahçe'ye geliyor..

Fenerbahçe aradığı teknik direktörü Hırvatistan’da buldu. Dinamo Zagreb’le yollarını ayıran 48 yaşındaki Nenad Bjelica, Başkan Ali Koç’un teklifini kabul etti. Mirsad Türkcan’ın aracılık ettiği görüşmede, anlatılan hedeflerden, projelerden etkilenen Hırvat teknik adam, kendisine sunulan tekliften de memnun oldu.

Hırvat yıldızlarla birlikte gelecek
Hırvat basını Bjelica’nın Fenerbahçe’yle kesin olarak anlaştığını yazarken sarı-lacivertli camiayı heyecanlandıracak bir iddiayı da manşetlerine taşıdı: Bjelica, Fenerbahçe’ye Hırvat yıldızlarla birlikte gidecek!

Mandzukic, Kalinic, Maresic
Bjelica, Ligue 1’de Reims forması giyen 20 yaşındaki stoper Dario Maresic, Atletico Madrid’in Roma’ya kiraladığı Nikola Kalinic ve Juventus’tan al-Duhail’e giden Mario Mandzukic’le beraber Fenerbahçe’ye gelecek. Bjelica, iki lig, bir kupa şampiyonluğu yaşadığı Dinamo’dan ekonomik şartlar sebebiyle ayrılma kararı almıştı.

Nenad Bjelica kimdir?

Nenad Bjelica, 20 Ağustos 1971 yılında Hırvatistan'ın Osijek kentinde dünyaya geldi. Teknik direktörlük kariyerine 2007 yılında FC Karnten'de başlayan Bjelica, burada takımın başında çıktığı 26 maçta 1.50'lik puan ortalaması yakaladı.

Daha sonra FC Lustenau'ın başına geçen dönemin genç teknik adamı, 31 maçta 1.42'lik puan ortalaması elde etti ve kariyerinin en uzun soluklu görevinin kapıları açıkladı. 2010 yılında Wolfsberger'de teknik direktörlüğe başlayan Bjelica, 118 resmi müsabakaya çıktı ve maç başına ortalama 1.57 puan almayı başardı. Buradan sonra Austira Wien ve Speniza Calcio'da nispeten daha başarısız dönemler geçiren Nenad Bjelica, sırasıyla 35 ve 61 maçta 1.31 ile 1.52'lik puan ortalamaları tutturdu.

2016'da Lech Poznan'ın başına geçen Nenad Bjelica, kariyerinin seyrini değiştiren grafiği burada yakaladı ve Dinamo Zagreb'de sürdürdü. 78 maça çıktığı Lech Poznan'da kariyerinin önceki dönemlerine kıyasla 1.85 gibi yüksek bir puan ortalaması yakalayan Bjelica, Dinamo Zagreb'de ise altın çağını yaşadı. Dinamo Zagreb ile 2 kez şampiyonluk yaşayan Hırvat teknik adam, 1 kez de Hırvatistan Kupası'nda mutlu sona ulaştı.

Bjelica ayrıca burada görev aldığı 99 maçta 2.30 gibi oldukça yüksek bir puan ortalaması yakalamayı başardı. Futbolculuk geçmişi bulunan Nenad Bjelica bu süreçte Real Betis, Las Palmaz, Albacete, Kaiserslautern, Osijek, Admira Wacker ve Karnten formalarını terletmişti.

Yorumlar
Günün Manşetleri