GÜNDEM

Fenerbahçe'den zehir zemberek açıklamalar

Fenerbahçeli Yönetici Metin Sipahioğlu, Antalyaspor'la 1-1 berabere kaldıkları maç ve son günlerdeki hakem tartışmalarıyla ilgili konuştu.

Fenerbahçeli yönetici Metin Sipahioğlu, son 10 yılda sadece 1 kere şampiyon olduklarını ve buna rağmen sadece Fenerbahçe operasyon düzenliyor algısının yaratıldığını ifade etti.

Metin Sipahioğlu'nun Trtspor'daki açıklamaları şu şekilde:

Öncelikle Bitlis'teki acı kaybımızdan dolayı tüm milletimize başsağlığı diliyorum.

"Kirli gündemle meşgul etmiyoruz"

Son günlerdeki tartışmalarla ilgili bir açıklama yapma gereği hissettim. Hepinizin bildiği üzere biz kulüp olarak da bir çizgiye sahibiz ve saha dışı konularında konuşmuyoruz. Ülkemizi böyle "kirli gündemlerle" meşgul etmiyoruz.

Ama bazı kulüplerin algı yapan açıklamaları üst üste geliyor ve sürekli Fenerbahçe maçlarında yaşananlarla ilgili örnekler veriliyor.

"Hangi kulüp dibe vurdu, hangisi zirveye çıktı"

90'lı yıllarda 10 sene federasyon başkanlığı yapanlar, hangi kulübe başkan olmak istediklerini söylediler daha sonra... İçlerindeki isteği ortaya çıkardılar. Son 10 yıla gelelim. FETÖ'nün futbolda yaptığı en büyük operasyon Fenerbahçe Kulübü'ne yapıldı. Bu operasyondan sonra hangi kulüp dibe vurdu hangi kulüp zirveye çıktı bu ortadadır.

"Kurşun olayından sonra poz verenler..."

Bizim otobüsümüze kurşun sıkıldıktan bir hafta sonra otobüs koltuklarında gülerek poz verenleri de biliyoruz.

"Önce Zorlu sonra Rıdvan Dilmen algısı..."

Türk futbolunda son 25 yılda tek bir tiyatro vardır bu da "Yavuz hırsız ev sahibini bastırır" tiyatrosudur. Önce Zorlu algısı yapıldı, sonra Rıdvan Dilmen sezonu algısı... Hep aynı algı... Fenerbahçe Kulübü 2010/2011'den sonra 1 kez şampiyon olmuştur. Bizim başımıza gelenler başka kulüplere olsa çoktan kapanmışlardı.

Fenerbahçe'nin golü 4 dakika 17 saniye boyunca incelendi ve iptal edildi. Diyelim ki gri pozisyon... Dün akşamki de gri pozisyon 9 saniyede karar verildi.

"7-8 kanalda çıktılar, 1 maç ceza aldılar"

Galatasaray'ın direkt kırmızı kart gören oyuncusu için yöneticileri 7-8 kanalda çıkıyorlar ve bugün federasyon sadece 1 maç ceza veriyor. Hangi dinamiklerle yönetiliyor bu federasyon?

"Cezayı onlar için ilk kez ertelediler"

2012 yılında, teknik direktörü ve stoperi cezalı olan kulüp, Süper Final'e teknik direktörü ev o stoperiyle çıkabildi. Neden? Türkiye'de ilk kez ceza ertelenmesi uygulandı.

"2010/11'den sonra 1 şampiyonluk..."

Son 10 yılda 2, son 7 yılda da 1 kez şampiyon olan Fenerbahçe Kulübü'ne sürekli operasyon algısı yapanlar aslında 25 yıldır algı yapanlardır.

"Evet, çok iyi oynamıyoruz"

Bunları söylüyor olmam, çok iyi oynuyoruz anlamına da gelmesin. Nasıl oynadığımızı biz de biliyoruz. Başkanımız, sportif direktörümüz, tüm çalışmaları yapıyorlar. Düzeltmeye çalışıyoruz. Türk futbolu olarak bizim yapmamız gerekeni bu yapıya karşı kenetlenerek mücadele etmek.

"Hatalar herkese yapılmıyor"

Yorum yapanlar "Hatalar herkese yapılıyor" diyor. Hayır! Herkese yapılmıyor. Son 25 yılda olanları anlattım. Herkes "Fenerbahçe, Fenerbahçe" diyor. Biz son 10 yılda 1 kez şampiyon olmuşuz, sadece 1...

Yorumlar
Günün Manşetleri