GÜNDEM

Fettah Tamince ilk kez konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "FETÖ'nün borsası" dediği işadamı Fettah Tamince hakkında çıkan iddiaları yalanladı. Tamince bu iddiaların sadece FETÖ nefretinden kaynaklanmadığını başka bir nedeni olduğunu belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, işadamı Fettah Tamince için geçtiğimiz aylarda şok bir iddiada bulunmuştu. Kılıçdaroğlu Tamince'nin "FETÖ borsasının bir numaralı ismi" olduğunu söylemiş ancak açılan soruşturmada Yargıtay takipsizlik kararı almıştı. 

RS FM'de Atilla Güner'in programında konuşan Rixos Hotels Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve iş insanı Fettah Tamince, iddialar hakkında ilk kez konuştu.

"FETÖ nefretinin dışında başka bağlantılar var"

Tamince, Antalya Üniversitesi'nin kuruluşu sırasında 400 milyon liranın kaybolduğu iddiasıyla yargıtaya sunulan dosya için adli süreç devam ederken konuşmanın uygun olmadığını söyledi. Dosyada şikayetçi olarak yer alan emekli hakim Osman Kaçmaz ile avukatı Nizamettin Sağır arasındaki çarpıcı bağlantıya dikkat çekti:

"Bunların hepsini yargı önünde anlattık. Her türlü belgeyi ortaya koyduk. Eski hakim Osman Bey’in (Kaçmaz) av. Nizamettin Sağır beyle ilişkisi nereden kaynaklanıyor? Buna bakmak lazım. Avukat beyin bizle ilgisi nedir? Bunlara da bakmak lazım."

Atilla Güner'in Osman Kaçmaz ve Nizamettin Sağır'ın daha önce FETÖ ile ilgili bir kitap yazmak için biraraya geldiklerini belirtmesi üzerine Tamince;

"Tamam işte. FETÖ nefreti değil yani. Başka bir konu yani… Peşine düştükleri başka bir FETÖ meselesi var mı bu kadar yoğun, ona da bakmalı. Biz de bazı konuları yargıya taşıdık" dedi. 

Yorumlar