GÜNDEM

Feyzioğlu: Yıkılırsa hepimiz altında kalırız

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, adalet ve hukuk sistemi üzerinden yapılan eleştiriler hakkında Anadolu Ajansı'na önemli açıklamalarda bulundu.

Feyzioğlu, Türkiye Barolar Birliği ve Adalet Bakanlığının yapıcı iş birliğinin sonucunda  AİHM ve Anayasa Mahkemesinin ilke düzeyindeki kararlarına uygun karar veren hakimlerin ve savcıların terfisinin geldiğini anlatarak, bu ilke kararlarına  uygunluğun terfide önemli bir ölçüt haline geldiğini vurguladı.

Yapılan kanunların uygulamada eksik kaldığı yönünde eleştirilerin olduğunu hatırlatan Feyzioğlu, şunları kaydetti:

"İşte bu, uygulamaya yönelik. Sonucunu hemen yarın almak mümkün değil. El birliğiyle ve iyi niyetli bir şekilde uğraşmamız lazım.  Türkiye Adalet Akademisi yeniden kuruldu. Son derece güçlü bir eğitim öğretim kadrosuyla birlikte kuruldu. Hakimlerin, savcıların iletişim becerilerini artırmaktan, öfke kontrollerine kadar  o kadar geniş perspektiften dersler veriliyor ki... Çok farklı disiplinlerden eğitmenler, konferans vermeye geliyorlar. Bunlar genç hakim, savcı adaylarının dünya görüşlerini ilerletmek için."

Türkiye Adalet Akademisinde sadece hukuk değil, sanat, dünya politikası, uluslararası ilişkilerle ilgili bilgiler verildiğini anlatan Feyzioğlu, aydın insan olmayı öğretmeyi hedefleyen bir akademi anlayışının olduğunu söyledi.

Feyzioğlu, TBB'nin de burada aktif şekilde katıldığını anlatarak, "Türkiye Adalet Akademisi ile bir protokol yaptık. Biz onların eğitimine katılıyor, onlar da bizim eğitimimize katılıyor. Zaten  istediğimiz bu değil miydi. Hakimlerin, savcıların, ve avukatların aslında aynı mesleğin mensubu olup milletin hayrına, milletin menfaatine birlikte görevlerini yapmaları. "diye konuştu.

Feyzioğlu, "Geleceğe de umutla bakmamız gerekiyor. Umutsuzluk yapmanın, yıkmanın kimseye bir faydası yok. Bu millete bir faydası yok. On milyonlarca insan bizden umut istiyor bizden çözüm istiyor.  biz de bunun için çalışmaya devam etme  zorundayız. Yargı hepimizin, yıkılırsa altında kalırız. Çünkü yargı devletin taşıyıcı sütunudur." vurgusunu yaptı.

Yorumlar
Günün Manşetleri