GÜNDEM

Fıkıh-Der davasında şok eden diyalog!

Ümraniye'de Fıkıh-Der' e bağlı yatılı kursta cinsel istismara maruz kaldığını belirten 6 öğrencinin şikayeti üzerine 2 eğitmen ve bir kurs sorumlusu tutuklanmıştı.

Geçen ay yapılan ilk duruşmada hem kurs sorumlusu hem de iki eğitmen tutuklanmıştı. Devam eden davaya damga vuran ise iki çocuğu da şikayetçi olan babaydı.

Mahkeme Başkanı ile baba arasında geçen diyalog aynen şöyle:

Mahkeme Başkanı: H.R.Ö.'nün başına o kadar şey gelmiş. En çok mağdur olan çocuk. Bu çocuk neden böyle söylüyor. Çocuğunun arkasında mısın? Farkında mısın, senin çocuğunun anlattıkları çok vahim.

Baba: Çocuğum niye bunları söylüyor bilemiyorum. Fakat her iki çocuğumun da arkasındayım. Karakolda sanık Ö.İ.'nin oğluma cinsel istismarda bulunduğunu söylediler. Ben de yalan olduğunu söyledim. Çünkü benim oğlum yalan söylüyor. İmam Hatip'e liseyi dışarıdan okusun diye yazdırdım. Bir sene sonra sınavlar geldiğinde hiç okula gitmediğini öğrendim. 'Burada bana yalan söyledi bu da yalandır' dedim

Mahkeme Başkanı: Böyle bir konuda niye yalan söylesin, kendisi için de çok kötü bir durum.

Baba: Bir insan çocuğunun başına böyle bir şey gelirse nasıl tepki göstermez. Buna sinirlendim. Benim ve sanık Ö.I.'nın üzerinden rant sağlamaya çalışıyorlar.

Mahkeme Başkanı: Sen çocuğunla konuştun mu, bu kadar şey anlatıyor.

Baba: Buna fırsatım olmadı

Mahkeme Başkanı: Şikayetçi misin?

Baba: Böyle bir şey olup olmadığını bilmiyorum

Mahkeme Başkanı: Çocuk burada senden destek bulamadığı için anlatmadığını söyledi. Senin de çocuğunu dinlemen gerekmiyor mu? Bu çocuklar senin. Şikayetçi misin?

Baba: Bu işi sizin adaletinize bırakıyorum. Şikayetçiyim veya değilim diyemiyorum.

Mahkeme Başkanı: Eşin, sanık için 'çocuklarımla harem kurmuş' dedi,buna ne diyorsun?

Baba: Eşim yalan söylüyor.

Mahkeme Başkanı: Eşinde mi yalancı?

Baba: Eşim yalancı değil, bu olayda yalan söylüyor

Tanık olarak dinlenen 7 kişi de iddianamede anlatılan olaylara tanıklık etmediklerini beyan ettiler.

ÇOCUĞUN İFADESİ

Müşteki H.R.Ö'nün ifadesi , "Babam oraya güvendi. Her şeylerini ona verdi. Emin olun o soruyu ben de kendime soruyorum. 'Babam bana niye inanmıyor' diye. Yalan olsaydı sadece ben değil bütün arkadaşlarım 'istismara uğradım' derdi. 17 yaşında bir çocuk bu lekeyi üzerine alır mı? Ev beni boğuyor. Çağırsa da gitmiyorum. Yüzünü görünce bu olayı hatırlıyorum. Olayı en baştan anlattım. 'İnanıyorum' dedi. Önce inanmıştı. Utanıyordum. Kendi günahım varmış gibi korkuyorum" şeklindeydi.

OĞLUNUN İFADESİNİN ARDINDAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Baba E.Ö oğlunun ifadesinin ardından "Gerçeklerin ortaya çıkması için şikayetçiyim" diyerek şikayetçi oldu. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilerek duruşma ertelendi.

Yorumlar
Günün Manşetleri