GÜNDEM

Fransız turist Türkiye'nin korona önlemlerini bakın nasıl anlattı! Avrupa'da böyle bir şey yok!

Antalya'da bir Fransız turist tarafından kaydedilen video kısa sürede sosyal medyada gündem oldu. Fransız turist girdiği bir markette alınan koronavirüs önlemlerini tek tek anlatarak Avrupa'da maske bulmanın bile mümkün olmadığını söyledi.

Dünyayı saran koronavirüs salgını birçok ülkeyi çaresiz hale getirdi. Salgın sebebiyle kriz yaşayan ülkeler zayıf ekonomili ülkelerle sınırlı kalmadı. İtalya, İspanya, Fransa ve Hollanda gibi Avrupa'nın ileri gelen ülkeleri koronavirüs nedeniyle kontolü kaybetmiş durumdalar.

Türkiye ise aldığı salgın öncesi tedbirlerle durumu kontrol altında tutmaya devam ediyor. Ayrıca Türkiye'de birçok batı ülkesinde yaşanan maske ve tıbbi malzeme sıkıntısı da yaşanmıyor. Durumun aksine Türkiye bir yandan kendi vatandaşlarına ücretsiz maske dağıtırken bir yandan da yardım talep eden ülkelere kolilerle yardım gönderiyor.

Bu duruma dikkat çekmek isteyen Fransız turist Antalya'da kamerasıyla birlikte bir markete girdi. Markette alınan salgın önlemlerini tek tek anlatan Fransız turist, Avrupa'da bu şartların hiçbirinin bulunmadığını söyledi. Türkiye'de maske temin etmenin kolaylığına da değinen Fransız turist, parayla maske satmanın yasaklandığından büyük şaşkınlık içerisinde bahsetti.

Yorumlar 6 Yorum
Günün Manşetleri