GÜNDEM

Fransızlar açıkladı! Bu ilaçlar koronavirüsü ağırlaştırıyor

Dünyanın birçok yerinde koronavirüs tedavisi için yapılan çalışmalar devam ederken Fransa'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, anti-inflamatuar ilaçların koronavirüs salgınını daha da ağırlaştırabileceğini söyledi. Veran, “Bu ilaçları kullanmadan önce doktorunuza danışın” ifadelerini kullandı.

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, reçetesiz satılan ve yaygın olarak kullanılan anti-inflamatuar ilaçların koronavirüsü daha da ağırlaştırabileceği uyarısında bulundu.

Bir nörolog olan Veran, Cumartesi günü paylaştığı Twitter mesajında “Anti-inflamatuar ilaçlar almak (ibuprofen, kortizon…) enfeksiyonu ağırlaştırıcı bir etki yapabilir.  Ateşiniz varsa parasetamol alın. Anti-inflamatuar ilaçlar kullanıyorsanız, doktorunuza danışın” dedi.

BBC'nin haberine göre, uzmanlar, vücudun bağışıklık sistemini zayıflattığı için enfeksiyon hastalıklarında anti-inflamatuar ilaçlar almanın riskli olduğuna dikkat çekiyor. 

Fransa Sağlık Bakanlığı’nın uyarısında asetamonifen olarak da bilinen parasetamol ilaçların inflamasyonu ağırlaştırmadan ateşi düşürebileceği belirtiliyor.