GÜNDEM

Gelibolu'dan güzel haber geldi!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, tarihi Gelibolu Yarımadası'nda dün çıkan orman yangınının kontrol altına alındığını açıkladı.

Gelibolu ve Eceabat ilçelerinde, Ilgardere ve Yalova köyleri yakınındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, sabah saatlerinde kontrol altına alındı.

YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI 

Sabah saatlerinde yangına ilişkin açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, '450 hektar alanımız etkilenmiş görünüyor.' ifadelerini kullandı. Pakdemirli, yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının başladığını duyurdu.

"Yerleşim yerleriyle ilgili riskler ortadan kalktı. Can kaybı olmaması sevindirici." diyen Bakan Pakdemirli, "Tarım alanlarını da etkilemiş durumda. Tarımsal hasarları karşılamak için fon tahsis edeceğiz." ifadelerini kullandı.

GECE BOYUNCA MÜDAHALE SÜRDÜ 

Havanın kararmasının ardından havadan müdahaleye ara veren ekipler, sabah gününün ilk ışıklarıyla tekrar harekete geçti. Karadan yürütülen çalışmalar ise gece boyunca devam etti.

Çanakkale'nin yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelen yüzlerce kişiden oluşan ekipler, farklı bölgelerde etkili olan yangını yerden ve havadan müdahaleyle kontrol altına almaya çalıştı.

Yangının devam ettiği alanda yüzlerce ekip ve çok sayıda iş makinesi ile hava araçları görev yaptı.

Çalışmaları, dün Manisa'daki son programını iptal ederek Çanakkale'ye gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli koordine ediyor.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri