GÜNDEM

Giresun'da sel felaketi

Giresun'un Dereli ilçesinde sağanak nedeniyle derenin taşması sonucu cadde ve sokaklar su altında kaldı. Şiddetli yağış dolayısıyla sel ve heyelanların yaşandığı Giresun'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2 vatandaşın hayatını kaybettiğini duyurdu. Sel felaketinde bir jandarma uzman çavuşun toprak altındaki aracın içinde şehit olduğu öğrenildi.

Giresun'da Aksu Deresi'nin bazı noktalarda taşması sonucu Giresun- Dereli- Sivas karayolu ulaşıma kapandı. Abdal Deresi'nin taşması sonucu ise Eren Mahallesi'nin bir bölümündeki yollar, bahçeler ve çocuk parkı su altında kaldı. Ordu'nun Ambarcılı ve Kestane Mahallesi'ne giden yol ulaşıma kapandı.

Giresun Valisi Enver Ünlü olayın ardından yaptığı açıklamada "Bir vatandaşımız kayıp. Taşkın sebebiyle Espiye'de bir vefatımız var. Bir de üzerine duvar devrilen yaşlı teyzemiz yaralı" ifadelerini kullandı.

Şiddetli yağış dolayısıyla sel ve heyelanların yaşandığı Giresun'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD Merkezi'nde yetkililerle bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu. Soylu toplantı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Soylu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Giresun'da toplam 12 kişi kayıp ihbarımız ve kayıp bilgimiz şu anda söz konusu. Dereli'de düğün salonunda 20 vatandaşımızı kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Maalesef Tirebolu-Doğankent yolunun üzerinde Doğankent’e giderken bir jandarma aracımız, içerisinde 5 jandarmamızın bulunduğu araç 12. kilometresinde bir menfezde suların içerisine gömülü olarak kaldı. Şu anda Jandarma Bölge Komutanımız orada, arama kurtarma timlerimiz orada, aracı görüyorlar ama ulaşamıyorlar ve yine orada bir iş makinesi, ekskavatörde bir operatör de maalesef kayıp.

Tirebolu-Doğankent yolunda şu anda 5 metrelik bir menfezin çökmesi ile menfezin üzerinden araçların geçmesi esnasında 5 jandarmamız, 1 de operatörümüzün kayıp olduğunu söyleyebilirim. Buradaki arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor.

Tirebolu-Güce yolunda bir problem yok ama Güce’den sonra bugün yayladan dönen İl Genel Meclisi üyelerimizin de içerisinde bulunduğu toplam 20 kişilik, 8 kişisi bir noktada, diğerleri başka bir noktada olmak üzere şu anda onlar da mahsurlar ve onlara da ulaşılamıyor. Yarın özellikle Çanakçı, Görele ve Doğankent'te 50 ila 100 kilogram yağmur bekleniyor, Meteorolojiden aldığımız bilgiler çerçevesinde" 

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İçişleri Bakanı Soylu, şiddetli yağış dolayısıyla sel ve heyelanların yaşandığı Giresun'da incelemelerde de bulundu.

Ölü sayısı hakkında da konuşan Soylu "Maalesef Giresun'da 2 kişinin cansız bedenine ulaştık. Bunlardan bir tanesi jandarma evladımız, bir tanesi de vatandaşımız" dedi.

1 UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT OLDU

Bölgede kayıp jandarma personeline yönelik sabah saatlerinde itibaren başlatılan arama çalışmalarında bir jandarma uzman çavuşun toprak altındaki aracın içinde kalarak şehit olduğu öğrenildi.

2 vatandaşın da hayatını kaybettiği belirtilen sel felaketinde can kaybının artmasından endişe edilirken, Giresun Valisi Enver Ünlü, kayıp vatandaşların tamamının henüz teyit edilemediğini duyurdu.

Kayıp vatandaşlarla ilgili açıklama yapan Vali Ünlü, "Bir vatandaşımız kayıp, bir yaralı yaşlı teyzemiz var. Bunun dışındakileri henüz teyit edemedik, mahsur kalanlar var ama teyit edemiyoruz. Teyit edebildiğimiz bu kadar." ifadelerini kullandı.

MAHSUR KALAN VATANDAŞLAR KURTARILDI

Ünlü, Dereli ilçesinde kurtarılanların olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"5 kişilik bir aile vardı, beyaz eşya bayisinde mahsur kalmıştı kurtuldu. Düğün salonunda mahsur kalanlar vardı, onlar kurtuldu.''

Yorumlar
Günün Manşetleri