GÜNDEM

Gökçek'ten müthiş Mansur Yavaş iddiaları

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek CNN Türk canlı yayınına telefonla bağlanarak hakkındaki iddialara yanıt verdi.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek CNN Türk canlı yayınına telefonla bağlanarak hakkındaki iddialara yanıt verdi.

Gökçek açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Konuşmamda lütfen benim sözlerimi kimse kesmesin. Ankara'da bir takım insanlara rant verildiği yönünde suçlamalar yapıldı. Ben Melih Gökçek olarak belediye başkanlığıö dönemimde 4 şeye dikkat ettim. Birincisi Ankara'da organize saniyi bölgelerini karşılıksız olarak destekledik. Yolunu, suyunu, kanalını, asfaltından lambasına kadar hepsini biz yaptık. Hem de bedava olarak yaptık. Belediye kanununa da bu maddeyi ben koydurdum. Nedeni ise önce sanayi kazanacak sonra vergi verecek. 2 sene içinde vergi zaten geriye döndü. Geri döndüğü zamanda yüzde 5'lik vergi Ankara Belediyesi'nin oluyor. Bir noktada bunu fazlasıyla geriye alıyorsun. İstihdamı temin ediyorsun... İnsanları iş sahibi yapıyorsun... Efnafı da zengin hale getiriyorsun. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak orada aylık ortalama 400 milyon lira çıvarında ASKİ, EGO olarak Ankara esnafına para bombaladık. Yani bu nedir? Adam inşaat yapıyor para alıyor. Yani Ankara esnafı büyükşehir belediyesinin paralarıyla ayakta durdu.

Ankara'yı ticarette 2 numara yapacağım dediğim vaatlerde bulundum. Ve ticareti 2 numara yapabilmek içinde AVM'leri destekledim. 

İnşaat sektörü kendi yanında 200 sektörü yanında ayakta tuttu. İnsanlar oraya taşındıktan sonra 2300 kalemle başlar. Yani bilen için inşaat sektörü ülkeyi harekete geçiren etmendir. Bir, iki katlı binaların alt yapı maliyetiyle 20 katlı binaların maliyeti belediyeye aynıdır. Ama bunun karşılığında bir mutahite 20 katlı bina rant olarak gözükür ve herkes bunu yapmak ister. Çünkü oradan para kazanacak. 

Benim başkanlığım dönemimde bunu defalarca söyledim. İşsiz tek bir kişi yoktu. İşini beğenmeyen çoktu. Ankara'nın ayağa kalkabilmesi için doğrudan doğruya inşaatları destekledim. 

Rantı Melih Gökçek vermez belediye meclisi verir. Belediye meclisi bazen kabul edip bazen reddetmiştir. Bu onların takdirine bağlı. Ortaya çıkan rattan Gökçek kazanırsa buna itiraz etme hakkınız var ama Ankara kazanıyorsa vatandaş kazanırsa bu karşı çıkmak ihanet etmektir.

"FETÖ'YE ARSA TAHSİS ETMEDİM"

Mansur Yavaş Beypazarı'nda belediye başkanı iken Beypazarı'nın en önemli arazisini 3 katlı iskan alanı olan 5 katlı ticaret alanına çevirdi. Bundan daha güzel bir yer yoktur Beypazarı'nda. Bunu ondan önceki belediye başkanı ihbar etmiş 2 sene soruşturma sürmüş. İşte rant budur. Hem de Mansur Yavaş Belediye Meclisi'den kendi bulunmak kaydıyla yapmıştır. Ankara'da Mansur Bey istemedi diye Mimar planı yapılmayacak mı? 

Narlıhan'da 12 dönüm arazisi var. Karşı tarafı 2011 yılında kentsel dönüşüm oldu. Kendisi bizzat ortağına müraca ettirdi ve bu alanda kentsel dönüşümün içine koydurdu. Ticaret alanına bu kez konut alanına çeviriyor. 

Melih Gökçek 15 Temmuz'u Ankara'da 100 ise 50'sini engelleyendir. FETÖ'cülere düşmandır hain diyendir. Ben kalkıp Mansur Yavaş gibi 2009 yılında FETÖ'ye aday olacağım zaman 17 kuruştan 930 bin metre kare arsayı vermedim.   

Ben FETÖ'ye tek bir arsa tahsis etmedim. Bunu söyleyenin anlını karışlarım. FETÖ bana yağ çekmek için eşimin adını bir okula verdi. Ben ihtar çektirerek o isimi kaldırdım. 30 yıllığına kiralanan arsalar vardır bu ihalelere girip bunlar 3 tanesi almıştır. Sonra devlet bunları geri alıp vatandaşın kullanımına sundu. Ben bunları tahsis etmedim ihale ile aldılar

Yorumlar 4 Yorum
Günün Manşetleri