GÜNDEM

Görenler şok oluyor! 39 yıl önce romanında Koronavirüs'ü yazmış!.

Ünlü roman yazarı Dean Koontz’un 39 yıl önce yazdığı korku romanı Karanlığı Gözleri’nde Koronavirüsü olayına tıpa tıp benzeyen akıl almaz bir olaydan bahsediliyor.

Çin'de bir hayvan pazarında ortaya çıktığı düşünülen ve insandan insana bulaşma yeteneği de olan yeni tip korona virüs (Covid-2019) her gün onlarca insanı öldürmeye devam ediyor..

Ocak ayında öldürme oranı %2.2 olan virüs, Şubat 2020'de enfekte ettiği 100 kişiden 2.6'sını öldürdü. Ölüm oranındaki ve bulaşan kişi sayısındaki artış, Dünya Sağlık Örgütü'nü (DSÖ) de harekete geçirdi ve acil durum ilan edildi.

VİRÜSÜN ÖLÜM ORANI: %100
1981 yılında yazılan romandaki Wuhan-400 virüsünün öldürme oranı ve etkileri ise corona virüsü ile karşılaştırıldığında çok daha korkunç boyutlarda olduğu görülüyor.

"Wuhan virüsü" da denilen koronavirüs nedeniyle dünya çapında ölü sayısı gittikçe artarken, 1981 yılında yayınlanmış olan çoksatan kitaptaki şoke edici benzerlik, Twitter kullanıcılarının dikkatini çekti. Amerikalı yazar Dean Koontz'un imzasını taşıyan 1981 tarihli gerilim türündeki "Karanlığın Gözleri" romanında "Wuhan-400" adı verilen bir hastalık olduğu ortaya çıktı.