GÜNDEM

Görevden alınan Tümamiral Cihat Yaycı istifa etti! Cihat Yaycı kimdir?

Tümamiral Cihat Yaycı görevden alınarak Genelkurmay Başkanlığı emrine atanmıştı. Cihat Yaycı görevden alma sonrası istifa etti. İstifa haberini Nedim Şener sosyal medya hesabından duyurdu. Peki FETÖmetre ve Libya Anlaşması gibi konularla adından söz ettiren Tümamiral Cihat Yaycı kimdir?

Tümamiral Cihat Yaycı'nın hafta sonu çıkan atama kararı tartışmaları da beraberinde getirmişti. Sonuçta yetki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ındı ama Cihat Yaycı ile ilgili neden böyle bir karar verildiği de akıllarda soru işareti bırakmıştı. Bu atama karar sonrası ise Tümamiral Cihat Yaycı istifa etti. 

İstifa haberini ise Nedim Şener sosyal medya hesabından duyurdu.  Nedim Şener ''Yakın çevresinden edindiğim bilgiye göre; Milli Savunma Bakanlığı’nın bugün Deniz Kuvvetleri’ndeki Kurmay Başkanlığı’nı bırakıp Genelkurmay’a geçmesini istediği Yaycı, düzmece bir dosya ile haksızlığa uğradığını belirterek istifa etti'' dedi.

Nedim Şener, Hürriyet gazetesindeki bugünkü köşe yazısında, geçtiğimiz günlerde görevden alınarak Genelkurmay Başkanlığıemrine atanan Tümamiral Cihat Yaycı ve söz konusu olaylar hakkında değerlendirmelerde de bulundu.

Görevden alınma sürecine ilişkin düşüncelerini dile getiren Şener, "2020 başından itibaren Cihat Yaycı’nın görevden alınacağı FETÖ’cü firari eski askerleri tarafından sosyal medyada yazılmaya başlandı." ifadelerini kullandı.

İşte Şener'in ''O karara dair'' başlıklı yazısı;