GÜNDEM

Görülmemiş koronavirüs önlemi! Sokak ortasında infaz ediliyorlar

Kolombiya’da koronavirüs önlemleri akılalmaz bir şekilde uygulanıyor. Ülkede karantina kurallarını ihlal edenleri infaz ediyor.

Ülkede genelinde silahlı gruplar ve uyuşturucu kartelleri vakalarının kontrolden çıktığı bölgelerde ellerine silahları alıp sokaklara çıktı. Kendi kanlı “adalet” ve karantina sistemini başlatan gruplar, karantina kurallarını ihlal edenleri infaz ediyor.

Koronavirüs salgının yeni merkezi haline gelen Latin Amerika, pandemiyle mücadele ediyor. Breilzya'dan sonra bölgede en çok etkilenen ülkelerden olan Kolombiya'da rakamlar kontrolden çıkınca acımasız ve farklı bir önlem uygulaması hayata geçirildi.

The Guardian'ın haberine göre, ülke salgınla mücadele ederken, çeteler ve uyuşturucu kartelleriyle  baş etmekte zorlanıyor. Halk, kendi adalet ve karantina sistemini ilan eden yerel  çeteler nedeniyle büyük bir tehlike altında bulunuyor.

9 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün (HRW) belirttiğine göre ülkede şu ana kadar ülkede 9 kişi kartellerin ilan ettiği zorlu ve kanlı Koronavirüs kurallarını ihlal ettiği için öldürüldü.