GÜNDEM

Gürsel Tekin CHP'yi topa tuttu!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, geçmişte yöneticiliğini de yaptığı partisini eleştiriler yaptı.

Gürsel Tekin, CHP'ye yönelik eleştirilerini şu şekilde özetledi:

Muhalefet bugün zemin kaybediyorsa, o zaman bunu iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Kendi kendisini denetleyemeyen, özeleştiri yapamayan yapılar sorunlarını tespit edemez ve çözüm üretemez. CHP’nin en güçlü yanlarından bir tanesi, kurulduğu günden bugüne kadar devam eden özeleştiri kültürüdür. Biz kendi organlarımız içerisinde bu değerlendirmeleri yaparız.

TOPLUMA UMUT OLACAK BİR ÇERÇEVE ORTAYA KOYAMIYORUZ

Bugün ne yazık ki özeleştiri mekanizmalarında yaşanan problemler nedeniyle sorunları tespit etmekte zorlanıyoruz ve oyumuzu arttıracak, topluma umut olacak bir çerçeve ortaya koyamıyoruz.

BEYANNAME BEKLENEN ETKİYİ YARATMADI

Kurultay’da açıkladığımız İkinci Yüzyıl’a Çağrı Bildirgesi ne kadar önemli olursa olsun, bildirgenin içeriğinde yer alanları topluma güven verici bir şekilde anlatamadığımız için beklenen etkiyi yaratmadı. Bu olaylardan ders alıp kendimizi yenilememiz gerekiyor. Hayatın kuralı yenilenmedir, değişimdir, gelişimdir. Değişen koşullara adapte olamayan yapılar gerçeğin sınavını geçemez. Biz bu sınavda başarılı olmak için önce sorunlarımızı doğru tespit edip, çok boyutlu çözüm önerileri sunmak zorundayız.

Yorumlar 2 Yorum