GÜNDEM

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar Pençe Kartal operasyonunu yorumladı

Dün gece başlayan Pençe Kartal operasyonu hakkında isabetli yorumlarıyla tanınan Güvenlik Politikaları Danışmanı Mete Yarar, gözden kaçan ayrıntıları değerlendirdi.

Dün gece başlayan Pençe Kartal operasyonu hakkında isabetli yorumlarıyla tanınan Güvenlik Politikaları Danışmanı Mete Yarar, gözden kaçan ayrıntıları değerlendirdi. İşte o yorum...

"Pençe- Kartal Operasyonu aslında şimdi değil 2018'de Zeytin Dalı Operasyonu ile beraber başlamıştı. Zeytin Dalı Operasyonu için giden birlikler orada yavaş yavaş içeri doğru sarkma yaptılar. Önce kritik yerler sıçrama yapılabilecek ve PKK'nında daha önce sığınak yaptığı yerler uzun süredir alınarak yavaş yavaş aşağı inildi. Bu süreçte bölgede PKK'lı teröristlerin yoğun şekilde bir arada bulunulmasına izin verilmedi.

Önceden burada 200- 300 kişi beraber dolaşırken şu an İHA'lar ve SİHA'lar sayesinde sık sık müdahale edilmesiyle 10 kişi bir araya gelemez olmuştu. PKK'nın hakim olduğu bölgeler özellikle seçilip vuruldu. Bu operasyon adım adım ilerletilen bu sürecin neticesidir. Aylardır ve hatta yıllardır süren sessiz bi operasyonun son ayağıdır. Bu arada bu süreç ilk başladığında seçim yaklaşıyor tek sebebi bu seçim yatırımı demişlerdi görsünler halen devam ediyor.

Yorumlar
Günün Manşetleri