GÜNDEM

Hafta sonu 56 saatlik sokağa çıkma yasağı geliyor! Hafta sonu uygulanacak yasakla ilgili herşey bu haberde

Türkiye’de koronavirüs vaka ve ölüm sayıları artışa geçince, birtakım yeni önlemler de beraberinde geldi. Bu önlemler kapsamında hafta sonu sokağa çıkma yasağı getirildi. Peki sokağa çıkma yasağından kimler muaf? Hangi saatler arasında sokağa çıkmak yasak? Cumartesi ve pazar günleri nereler açık? İşte sokağa çıkma yasağı ile ilgili tüm detaylar..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazartesi günü gerçekleştirdiği Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, hafta içi saat 21.00 ile 05.00 sokağa çıkma kısıtlamasının yapılacağını duyurmuştu. Hafta sonu da sokağa çıkma yasağı geldi. Peki Cumartesi ve pazar günleri nereler açık kalacak? Sokağa çıkma yasağı ne zaman başlayıp ne zaman bitecek?

Merakla beklenen tam gün kısıtlama için de hafta sonunu işaret eden Erdoğan, yeni bir karar alınıncaya kadar ülke genelinde hafta sonları cuma günleri saat 21.00'de başlayacak, cumartesi ve pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve pazartesi günleri saat 05.00'te tamamlanacak şekilde sokağa çıkma yasağının uygulanacağını aktarmıştı.

TAM GÜN KISITLAMA BAŞLIYOR
Ve beklenen gün geldi, çattı. Koronavirüsün hızlı bir şekilde yayılımını engellemek için alınan 56 saatlik kısıtlama kararına bu akşam 21.00 itibarıyla başlanıyor. Bu kararla birlikte yine merak edilen birçok soru gündeme geldi.

Kimler bu yasaktan muaf olacak ve önemli ihtiyaçların nasıl ve hangi saat dilimleri arasında karşılanacak? Soru işaretlerine İçişleri Bakanlığı, yayınladığı genelge ile cevap verdi.