GÜNDEM

Hafta sonu hangi illerde sokağa çıkma yasağı kalktı? Hangi illerde sokağa çıkma yasağı devam ediyor?

Normalleşme adımları İçişleri Bakanlığı'nın 81 ilin valiliğine gönderdiği genelge ile başladı. Bu hafta sonu yani 6-7 Mart'ta sokağa çıkma yasağı düşük ve orta riskli illerde bitiyor. Yüksek ve çok yüksek illerde ise sokağa çıkma yasağı 7 Mart Pazar günü uygulanacak. Peki cumartesi günü yasaklar kaçta başlıyor, kaçta bitiyor?

Yeni normalleşme planı hayata geçti. 1 Mart normalleşme takvimine göre, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir süre daha devam edecek. Peki,  6 Mart cumartesi günü sokağa çıkma yasağı hangi illerde kalkıyor? Pazar günü hangi illerde sokağa çıkma yasağı var? 

 'Yerinde karar' döneminin başlamasının ardından risk durumlarına göre, bazı illerde hafta sonu sokağa çıkma yasağı tamamen kaldırılırken; bazı illerde ise yalnızca pazar günü devam edeceği kararlaştırıldı. Hafta içi sokağa çıkma yasağının tüm illerde süreceği bildirildi. 

İçişleri Bakanlığı'ndan yayınlanan genelgeye göre, hafta içinde uygulanan kısıtlama bir süre daha devam edecek. Cuma akşamı sokağa çıkma yasağı 21:00 itibari ile başlayacak. Cumartesi günü ise kısıtlama sona erecek. 

Hafta içi sokağa çıkma yasağının devam etmesinden dolayı 5 Mart Cuma günü akşam saat 21:00 itibari ile sokağa çıkma yasağı başlayacak. Kısıtlamanın cumartesi günü sabah 5'te sona erecek.