GÜNDEM

Hain saldırı sonrası İdlib'de dakika dakika yaşananlar!

Suriye’nin İdlib kentinde rejim güçlerinin saldırısı sonrası 33 askerimiz şehit oldu. İşte Tüm Türkiye'yi yasa boğan olayın ardından yaşananlar

Şehit haberlerinin ardından Türkiye ve dünyadan peş peşe açıklamalar geldi. Ankara, saldırıya misliyle karşılık verildiğini açıklarken, geniş çaplı operasyon sinyali verildi. Siyasi partilerin açıklamaları, mültecilerin sınıra gidişleri, saldırı için yapılan protestolar.. İşte İdlib saldırısı sonrasında dakika dakika yaşananlar..

00.00 Hatay Valisi Rahmi Doğan, İdlib'deki hava saldırısında şehit sayısının 9'dan 22'ye çıktığını açıkladı:

"İdlib'de Esad rejimi unsurları tarafından yapılan hava saldırısı sonucu 9 Mehmetçiğimizin şehit olduğunu kamuoyu ile paylaşmıştım. Üzülerek ifade etmek istiyorum ki bu sayı 22'ye çıkmıştır"

NATO: Esad rejimi saldırılarına son vermeli
00:30: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile telefon görüşmesi yaptı.

Görüşmeden yaklaşık iki saat sonra NATO'dan bir açıklama geldi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Esad rejimi ve destekçisi Rusya'nın İdlib'deki saldırılarını kınadı, saldırılara son vermeleri çağrısında bulundu. Rejim ve Rusya'nın uluslararası hukuka uymasını isteyen Stoltenberg, "Tüm taraflar, gerginliği azaltarak bu çok tehlikeli durumun ve bölgedeki korkunç insancıl koşulların daha da kötüleşmesini engellemeli" dedi.

ABD'den 'uçuşa yasak bölge' çağrısı
00:25: Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, ABD Başkanı Donald Trump ile uluslararası topluma 'İdlib’de uçuşa yasak bölge ilan edilmesi' çağrısında bulundu. "Dünya hiçbir şey yapmadan İdlib’in Esad, İran ve Rusya tarafından yok edilmesini izliyor" diyen Graham, Türkiye’nin İdlib’e müdahalesini takdirle karşıladığını belirtti: "Şu anda uluslararası toplumun binlerce masum erkek, kadın ve çocuğu bu dehşet verici ölümden kurtarmak için İdlib’de uçuşa yasak bölge ilan etmesinin

Sayın Başkan (Trump), bu katliamı durdurmak, milyonlarca daha mültecinin Suriye’den kaçabileceği daha büyük bir kaosa yol açacak insani krizin önüne geçmek ulusal güvenlik menfaatimizedir. ABD öncülüğündeki uluslararası toplumun; Rusya, İran ve Esad’e karşı durabileceğine, onların çekilerek Suriye’deki savaşın siyasi bir çözüme kavuşacağına yönelik güvenim tamdır"