GÜNDEM

Halil Sezai için istenen ceza belli oldu

Halil Sezai'nin yaşlı adamı öldüresiye dövdüğü dayak olayının video görüntüleri ortalığı ayağa kaldırmıştı. Tuzla’da komşusunu darp ettiği gerekçesiyle tutuklanan Halil Sezai hakkında iddianame düzenlendi.

Gelen son dakika haberine göre; Tuzla'da komşusu Hüseyin Meriç'i darp ettiği gerekçesi ile tutuklu bulunan Halil Sezai hakkında, 5 ayrı suçtan hapis cezası istemiyle 13 yıl 10 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. 

Tuzla'da villa komşusu olan 67 yaşındaki Hüseyin Meriç'i döven Halil Sezai karakolda verdiği ilk ifadenin ardından serbest kalmıştı.  Yaşlı adamı döverken görüntüleri kamuoyuna yansıyan Halil Sezai, savcılık talimatıyla ifade için adliyeye çağrılmıştı. Savcıya 2 saat ifade veren Halil Sezai, çıkarıldığı mahkemede "silahla kasten yaralama" suçundan tutuklanmıştı.

SEZAİ'NİN SAVUNMASI
Olayın ardından tutuklanan Sezai, savcılıkta verdiği ifadede, "Hüseyin Bey'i yaklaşık 2 senedir tanırım. Geçmişte Hüseyin Bey ile beraber defalarca yemek yiyip vakit geçirmişizdir. Daha sonra bu samimiyetimize güvenerek çekim için bu villayı kullanabileceğimizi düşündüm. Hüseyin Meriç ile görüşmeye gelirken sevdiği bir çiçeği aldım. Hüseyin Bey ile samimiyetimize istinaden bu odun parçasını şaka amacı ile kendisine uzattım." demişti.

OLAY NASIL GERÇEKLEŞMİŞTİ?

Halil Sezai'nin yaşlı adamı öldüresiye dövdüğü dayak kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. İlk seferinde gözaltına alınıp serbest bırakılan Halil Sezai, görüntülerin ortaya çıkmasının ardından tekrar ifadeye çağırıldıktan sonra tutuklandı.