GÜNDEM

Halk Tv canlı yayınında İsmail Saymaz ve Gürkan Hacır'ın güldüren 0.021 polemiği!

Halk Tv ekranlarında canlı olarak yayınlanan İsmail Saymaz ve Gürkan Hacır'ın katıldığı programda koronavirüsünün toplam ölüm ve vaka sayıları oranı olan 0.021 tartışması yaşandı. Twitter kullanıcıları 0.021 oranını bir türlü bulamayan İsmail Saymaz ile Gürkan Hacır ile dalga geçti..

Türkiye bir kaç gündür koronavirüs vaka ve ölüm sayıları arasındaki istatistiği konuşuyor.  5 Nisan 2020 tarihinden 13 Nisan 2020 tarihine kadar "Toplam vaka sayısının toplam ölüm sayısına yüzdesi" kısmının sabit bir orana denk düşerek sürekli 0,021 çıkıyor. 

HALK TV YAYININDA 0.21 ORANINI BULAMADILAR

Halk Tv ekranlarında yayınlanan programda bu rakamı bulmak için yapılan uğraş sosyal medyada günün konusu oldu. Rakamı bulmaya çalışan Gazeteci Gürkan Hacır toplam yerine günlük ölüm sayısını vaka sayısına bölmeye çalıştı. Özelikle İsmail Saymaz'ın Hacır'a ''Neyle böldün'' diye sorması izleyenleri güldürdü. Programı izleyenlerin 'toplam' bölünmesi gerektiği konusunda uyarılarına rağmen yanlış bölme işlemine devam edildi. Twitterda İsmail Saymaz ile Gürkan Hacır'ın 0.021 oranını bulmaya çalıştığı anların videosu en çok paylaşılanların arasına girdi. 

0,021 RAKAMI NASIL BULUNUYOR?
Sosyal medyada tartışma konusu olan 0.021 oranı günlük vaka ve ölüm sayıları açıklandığında toplam ölüm sayısının toplam vaka sayısına bölünmesi ile ortaya çıkıyor. 

İŞTE İSMAİL SAYMAZ VE GÜRKAN HACIR İÇİN YAPILAN YORUMLARIN BİRKAÇI

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri