GÜNDEM

Halk Tv'de uygulanan sansürü eski muhabiri deşifre etti

ClubHouse adlı sosyal medya platformunda açıklamalarda bulunan Halk TV'nin kovulan muhabiri Fırat Yeşilçınar, Berat Albayrak'ın istifasını haber yaptıklarında kanalın sahibi olan Cafer Mahiroğlu'nun kendisine hakaretler ederek haberi kaldırmak istediğini iddia etti.

ClubHouse adlı sosyal medya platformunda konuşan Halk TV'nin kovulan muhabiri Fırat Yeşilçınar, Berat Albayrak'ın istifasını haber yaptıklarında kanalın sahibi olan Cafer Mahiroğlu'nun kendisine hakaretler ederek haberi kaldırmak istediğini anlattı.

Muhalifler uzun süre Albayrak'ın istifasının medyada haber yapılmamasını hükümetin uyguladığı bir sansür olduğu konusunda manipülasyon yapmışlardı. Ancak muhalif Halk Tv'de kanalın sahibinin uyguladığı sansür gerçekleri ortaya koydu.

SKANDAL İDDİA!

Halk TV'nin internet sitesinde görev yapan Fırat Yeşilçınar, Ali Isıyel ve Batuhan Batan pandemi döneminde işten çıkarma yasağı olması nedeniyle kanalın patronu Cafer Mahiroğlu tarafından ücretsiz izne çıkarıldı.

İddialara göre Mahiroğlu, gazetecileri sadece işten çıkarmakla kalmadı, koruma ve şoförlüğünü yapan kişi tarafından tehdit de etti. Mahiroğlu'nun şoförünün, işten çıkarılan gazetecilerin üzerine yürüdüğü öne sürüldü.

"MUHALEFET HABERLERİ İLE İLGİLİ DE SANSÜRE UĞRADIK"

Kovulan diğer çalışan Isıyel ise Halk TV'de işçilerle ilgili haberlere de sansür uygulandığın söyledi:

"İktidar haberleri ile ilgili değil, muhalefet haberleri ile ilgili sansüre uğradık. Geçen hafta Kadıköy işçilerinin haberini yaptım ama pasifte duruyor sansür geldi. Maltepe'deki grevi gördürmediler. Bugün Ataşehir'de grev başladı onu gördürmediler. Biz burada CHP ve muhalefet partileriyle ilgili sansüre uğruyorduk."

BERAT ALBAYRAK HABERİ HALK TV'DE KRİZE NEDEN OLDU!

Ayrıca, Fırat Yeşilçınar, eski bakan Berat Albayrak'ın istifa ettiği dönem Instagram'dan yaptığı açıklamayı Halk TV internet sitesine kendisinin girdiğini. Ancak bu haber nedeniyle patronaj tarafından çok sert sözlerle eleştirildiğini dile getirdi. 

Yeşilçınar, "Telefonumda defalarda arandım, yerin dibine soktular beni." diye konuştu. Eski Halk TV editörü, kısa süre sonra haberlerinin BBC'de kaynak gösterilerek yayınlanmasının ardından ise aynı yöneticilierin sosyal medyada övgü paylaşımları yaptığını belirtti.

Yorumlar
Günün Manşetleri