GÜNDEM

Hangi ilimizde kaç koronavirüs vakası var?

Sağlık Bakanlığı 13-19 Temmuz dönemi haftalık yeni tip koronavirüs (COVID-19) değerlendirme raporunu paylaştı. Peki Hangi ilimizde kaç koronavirüs vakası var? İşte en fazla ve en az vaka görülen iller...

Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs Türkiye'de de yayılmaya devam ediyor. Sağlık Bakanlığı koronavirüs hakkında 13-19 Temmuz dönemi arasının son güncellemelerini paylaştı. Hangi ilimizde kaç koronavirüs vakası var? İşte bölge bölge koronavirüs raporu..

VAKA ARTIŞ HIZI YÜZDE 7,7 AZALDI 
Bir önceki güne COVID-19 test sayısı ve hastaneden taburcu edilen yeni hasta sayısında artış (sırasıyla %5,7 ve %1,8) görülmüştür.Bir önceki güne göre bölgelerdeki vaka değişim yüzdesine bakıldığında; en fazla azalış Doğu Marmara Bölgesinde gerçekleşmiştir (-%18,8). En fazla artış ise Batı Karadeniz Bölgesinde olup vaka sayısı açısından incelendiğinde bu fark sadece 8 vakadır.

25-49 yaş grubunda 1.000.000 kişiye düşen yeni COVID-19 vaka sayısı kadınlarda 14,1,erkeklerde ise 16,5’tir.

Bir önceki güne göre İstanbul, Ege ve Ortadoğu Anadolu Bölgelerinde hastaneye yatırılanyeni hasta sayısındaki değişim azalmıştır (-%28,5, -%23,3 ve -%7,7). Hastaneden taburcuedilen yeni hasta sayısı değişim yüzdesinde en fazla artış ise Batı Marmara Bölgesindegörülmüştür.