GÜNDEM

Haşim Kılıç'tan yeni partilere yeşil ışık!

Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç Türk siyasi hayatı ile ilgili tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu. Haşim Kılıç Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu'nun yeni kuracağı partilerle ilgili de olumlu değerlendirme yaptı.

Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç yaptığı konuşmada Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın kuracakları partileri değerlendirerek “İnsanlar kendilerine yeni bir yurt, yeni bir mahalle arıyor”  dedi.

TÜRK SİYASİ HAYATI RAYDAN ÇIKTI

Kılıç ayrıca, yeni oluşuma destek verebileceğini söyledi ve "Türk siyasi hayatı raydan çıktı" dedi. Kılıç ayrıca, ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilen sözlerin suç kapsamına alınarak farklı seslerin önünün kesilmeye çalışıldığını ifade etti.

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNİ ONAYLAMADIM

Başından beri Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle ilgili yapılan düzenlemelerin hiçbirini onaylamadığını dile getiren Kılıç, "Sorunların çıkacağı belliyken bunu ısrarla ve inatla yaptılar ve bugün de ciddi bir darboğaz ile karşıya kaldılar. Yüzde 51 uygulaması, küçük partiler tarafından büyük partileri esir alma yoludur. Türk siyasi hayatını yolundan çıkartmış bir yapıyla karşı karşıyayız. Yüzde 51 şartı da kaçınılmaz olarak gündeme gelecekti. Sistemin ismi değil, kuvvetler ayrılığının yerli yerine oturtulması çok önemli. Bundan dolayı çok büyük sıkıntı yaşayacağız." diye konuştu.

GÖÇ HAREKETİ BAŞLADI

Artık tüm siyasi mahallelerden bir göç hareketi başlamıştır diyen Kılıç, "Bu ne beyin göçü ne de savaş göçüdür. Gönül göçü olarak niteleyebileceğimiz bu taşınmayı başlatanlar, kendilerine yeni bir yurt yeni bir mahalle aramaktadırlar." dedi.

YENİ PARTİLER

Benim için siyaset konusunda verilmiş karar yok. Ama bu arkadaşların hareketlerine bakarız, ilkelerime uygun ve bana ihtiyaç duyacakları noktada olursam  destek vermeye çalışırım. Kadrolar, tüzükler, programlar, ne yapmak istedikleri önemli.

Yorumlar
Günün Manşetleri