GÜNDEM

Hayatını kaybeden Mesut Yılmaz kimdir? Mesut Yılmaz'ın hastalığı ne idi? Mesut Yılmaz'ın eşi ve çocukları kimler?

Bir süredir tedavi gören Eski Başbakanlardan ve Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz vefat etti. hayatını kaybetti. Peki Mesut Yılmaz'ın hastalığı neydi? Mesut Yılmaz kimdir? Mesut Yılmaz nereli kaç yaşında?

Eski Başbakan Mesut Yılmaz tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 73 yaşındaki Yılmaz, Şişli Florence Nightingale Hastanesi’nde tedavi görüyordu.

Bu süreçten sonra mayıs 2020'de de Yılmaz'ın bu defa beyin sapında tümör saptandı. 72 yaşındaki Mesut Yılmaz tümör nedeniyle ameliyata alınırken, ameliyattan sonra tedavisine devam edildi. Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz yaptığı açıklama ile Mesut Yılmaz'ın hayatını kaybettiğini duyurdu.

Mesut Yılmaz kimdir?

1947 yılında İstanbul'da doğan Mesut Yılmaz'ın aslen Rizeli olduğunu biliniyor. Anavatan Partisinin eski genel başkanı olan Mesut Yılmaz, daha önce başbakanlık görevini de yürütmüştü. Mesut Yılmaz, Anavatan Partisinin kurucu üyeleri arasında yer almıştı.

6 Kasım 1947 tarihinde İstanbul'da doğdu. Ortaöğretimine Avusturya Lisesi'nde başladı ve İstanbul Erkek Lisesi'nde bitirdi. 1971 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye ve İktisat Bölümü'nden mezun oldu.