GÜNDEM

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli sokak çağrısı yaptı!

Sezai Temelli, Demirtaş'ın serbest bırakılması için sadece sosyal medyadan tepkilerin yetmediğini sokaklara çıkılması gerektiğini söyledi.

Temelli, Demirtaş'ın serbest bırakılması için sadece sosyal medyadan tepkilerin yetmediğini "Navalny destekçileri -50 dereceye ulaşan soğuklara rağmen sokaklarda. Biz de sosyal medyada..." sözleriyle sokaklara çıkılması gerektiğini söyledi.

AB HEYETİ DÜN HDP'Yİ ZİYARET ETMİŞTİ

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Nikolaus Meyer-Landrut dün beraberinde AB Türkiye Delegasyonu Büyükelçi Vekili Eleftheria Pertzinidou ve Siyasi İşler Bölüm Başkanı Eva Horelova ile parti HDP Genel Merkezini ziyaret etmişti.

HDP EN SON KANLI ÇAĞRISI 6-7 EKİM'İN HESABINI VERİYOR

HDP'nin çağrısıyla 6-7 Ekim 2014'te YPG/PKK mensuplarının eğitildiği Kobani (Ayn el Arap) bahanesiyle Türkiye genelinde 35 ilde PKK/PYD yandaşları ülke çapında şiddet olaylarıyla kan döktü. Çıkan olaylarda 2 polisimiz şehit oldu, 43 vatandaş hayatını kaybetti. 331'i polis memuru, 438'i vatandaş olmak üzere 769 kişi yaralandı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile grup başkanvekillerinin de arasında olduğu 9 milletvekili hakkında, 6-7-8 Ekim 2014’teki ‘Kobani olayları’ ve 37 kişinin hayatını kaybettiği terör eylemlerine ilişkin fezleke süreci başladı. Dokunulmazlıklarının kaldırılması istenen vekiller, terör eylemlerinden ‘azmettirici’ sıfatıyla sorumlu tutuluyor.

Yorumlar 7 Yorum
Günün Manşetleri