GÜNDEM

HDP'li belediye başkanının yerine kayyum olarak atanan vali, belediyenin önünde namaz kıldı

Kobani olaylarına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında görevden uzaklaştırılan Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in yerine kayyum olarak atanan Kars Valisi Türker Öksüz, belediye binası önünde namaz kıldı.

İçişleri Bakanlığı, Kobani eylemleri soruşturması kapsamında tutuklanan Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen'in geçici tedbir olarak görevinden uzaklaştırıldığını, Kars Valisi Türker Öksüz'ün Kars Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiğini açıkladı.

BELEDİYENİN ÖNÜNDE NAMAZ KILDI

Bilgen'in yerine kayyum olarak atanan Öksüz'ün göreve geldikten sonra yaptığı ilk iş ise belediye binası önüne seccade serip namaz kılmak oldu.

SORUŞTURMADA 17 KİŞİ TUTUKLANDI

6-7 Ekim 2014'te Kobani bahanesiyle 2 polisin şehit olduğu ve 37 kişinin yaşamını yitirdiği şiddet olayları ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmış, çok sayıda isim gözaltına alınmıştı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 20 kişiden 17'si bugün tutuklandı. Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan ve Gülfer Akkaya ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yorumlar
Günün Manşetleri