GÜNDEM

HDP'li Pervin Buldan'dan ortaklarına ''Demirtaş'a özgürlük'' çağrısı

Millet İttifakı'nın gizli paydaşı HDP'den ortaklarına 'Selahattin Demirtaş' çağrısı geldi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ''Selahattin Demirtaş'ın ve diğer siyasi tutuklularının derhal serbest bırakılması ve derhal karara dair telkinlerde bulunması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi dün, cezaevinde bulunan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın derhal serbest bırakılması yönünde karar aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AİHM'in Demirtaş'a özgürlük çağrısına tepki göstererek bu skandal kararı tanımadıklarını söyledi.

HDP'DEN MİLLET İTTİFAKI'NA 'DEMİRTAŞ' ÇAĞRISI

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da bugün Selahattin Demirtaş’ın avukatlarıyla HDP İstanbul İl Örgütü binasında AİHM'nin Demirtaş'ın derhal serbest bırakılmasına yönelik kararına ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Buldan AİHM'in kararı için Millet İttifakı'na çağrıda bulunarak Selahattin Demirtaş'ın kurtarılması için iktidara baskı yapılması telkininde bulundu.

Buldan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Az kaldı sayılı günler kaldı, en kısa zamanda arkadaşlarımız aramızda olacaklar. Muhalefetin de karar üzerinde değerlendirme yapması gerektiğini düşünüyorum.

Bu karar doğrultusunda siyasi iradeye çağrılar yaparak Selahattin Demirtaş'ın ve diğer siyasi tutuklularının derhal serbest bırakılması ve derhal karara dair telkinlerde bulunması gerektiğini düşünüyorum."

Yorumlar
Günün Manşetleri