GÜNDEM

HDP'lilerin Barış Pınarı protestosuna müsaade edilmedi

Barış Pınarı Harekâtı'nı protesto etmek için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde toplanan 25-30 kişilik bir grup, Türk Ordusu'nun Suriye'deki terörle mücadelesine karşı çıktı, PKK'ya kalkan oldu.

Diyarbakır Valiliği'nin yasaklama kararına rağmen Barış Pınarı Harekâtı'nı protesto etmek için HDP İl Binası önünde toplanan bir grubun eylemine izin verilmedi.

10 Ekim Ankara Garı Katliamı'nın yıldönümü gerekçesiyle Barış Pınarı Harekâtı'nı hedef alan bir grup, Diyarbakır İl Başkanlığı önünde toplandı. Valilik tarafından yasaklanan eyleme emniyet güçleri müdahale etti.

Gruptan bazı kişilerin gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınanlar arasında HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, Lice Belediyesi Eşbaşkanı Ruken Yılmaz, il yöneticisi Halef Çur, ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran'ın da olduğu bildirildi.

Öte yandan Barış Pınarı Harekâtı'na ilişkin sözleri nedeniyle HDP Eş Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli hakkında da soruşturma başlatıldı.

Polis müdahale sırasında yaklaşık 20 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan, Lice Belediyesi Eşbaşkanı Ruken Yılmaz, il yöneticisi Halef Çur, ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran da var.

Yorumlar
Günün Manşetleri