GÜNDEM

HDP'nin randevu restine İYİ Parti'den cevap

Pervin Buldan'ın 'dilinize dikkat edin' uyarısına cevap veren İyi Partili İsmail Tatlıoğlu, bu sözleri önemsemediklerini dile getirdi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisini hedef alan söylemleri sonrasında İYİ Parti lideri Meral Akşener'den talep edecekleri randevudan vazgeçtiklerini açıkladı.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu ise bu sözlere "Çok da önemsemeyiz. Bunlar bizim kulak verdiğimiz hususlar değil." yanıtını verdi.
Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına konuk olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, tutuklu HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında da açıklamalar yapmış; "Selahattin Demirtaş terörist mi?" sorusuna "Selahattin Demirtaş'ın terörle iç içe olduğu bir gerçek. Bunu kendisi de reddetmiyor zaten." ifadeleriyle cevap vermişti.

"AKŞENER'İN İTHAMLARINI KABUL EDEMEYİZ"
Akşener'in söylemleri, "muhalefet turu" adı altında siyasi partilerin yetkilileri ile görüşmeye başlayan ve geçtiğimiz günlerde İYİ Parti'den randevu talep edeceklerini belirten HDP'yi rahatsız etmişti. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İYİ Parti ile görüşmeyi şu anda düşünmediklerini söyleyip, "Meral Akşener'in HDP ve Selahattin Demirtaş'a dair çok ağır ithamları oldu. Bir muhalefet partisinin iktidar diliyle konuşmasını asla kabul etmeyiz. Meral Hanım'ın ne partimize ne de eş genel başkanımız Selahattin Demirtaş'a yönelik terörist deme hakkına sahip olmadıklarını söyleyebilirim. O yüzden İYİ Parti ile yapacağımız görüşmenin bir gerçekliği yok." demişti.

"PKK'YA DÜŞMAN OLAMAYANLAR DOSTUMUZ OLAMAZ"
Yaşanan gelişmelerin ardından İYİ Parti kanadının bu sözlere ne diyeceği merak konusu olmuştu. Meclis Genel Kurulu'nda söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, "Dediniz ki Karayılan'ı bin parçaya böleceğiz. 10 bin parçaya bölün, elimizden gelen destek neyse vermekten geri durmayacağız. Sadece Karayılan'ı değil, ona destek olanları da bölün, parçalayın. Türk milletine düşman olan PKK, bizim de düşmanımızdır. Türk milletine ilan ediyorum. PKK'yla dost olan da bizim düşmanımızdır. Herkes iyi bilsin ki PKK'ya düşman olamayanlar da asla bizim dostumuz olamaz." dedi.

"ÇOK DA ÖNEMSEMEYİZ"
Buldan'ın "İYİ Parti'nin kendi diline özen göstermesi gerek. Bu dil düzelirse, durumu tekrar değerlendiririz. Bu kadar basit." sözlerine ise TBMM'de basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti TBMM Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu yanıt verdi. Tatlıoğlu, "Kimsenin bizi vasıflandırması çok anlam taşımıyor. Çok da önemsemeyiz. Bunlar bizim çok kulak verdiğimiz hususlar değil." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri