GÜNDEM

Hezimete uğrayan Paşinyan'dan istifa açıklaması

Kahraman Azerbaycan ordusu karşısında mağlup olan işgalci Ermenistan'ın başbakanı Paşinyan, istifa etmeyeceğini söyledi.

Ermenistan 27 Eylül tarihinde Azerbaycan'ın sivil yerleşim yerlerini hedef alırken, kendisini savunmaya geçen Azerbaycan Ermenistan'a ağrı bir yenilgi yaşattı.

Yaklaşık olarak 250 yerleşim yerini işgalden kurtaran Azerbaycan ordusu son olarak Dağlık Karabağ'ın kalbi olarak nitelendirilen Şuşa'yı da alınca Erivan yönetiminin eli kolu bağlandı.

Şuşa'nın alınmasıyla birlikteRusya ve Azerbaycan Devlet Başkanları ile görüşerek yenilgiyi kabul etti ve bölgeden çıkacaklarını bildirdi.

PAŞİNYAN İSTİFA ETMEYECEĞİNİ DUYURDU

Bu anlaşmanın ardından Ermeni halkı Paşinyan'ın istifasını isterken, Paşinyan yaptığı açıklamada istifa etmeyeceğini ve görevinin başında olacağını söyledi. Paşinyan, Karabağ'daki mevcut durumundan da kendisinin sorumlu olduğunu aktardı.

"YÜZLERCE ERMENİ ASKERİ KAYIP"

Öte yandan Paşinyan bölgeden çekilen Ermeni askerleriyle ilgili de bir iddiada bulundu. Paşinyan yaptığı açıklamada yüzlerce Ermeni askerinin kayıp olduğunu öne sürdü. Azerbaycan tarafından konuyla ilgili olarak bir açıklama gelmezken,

ULUSAL YAS İLAN EDECEK

Paşinyan yaptığı açıklamada, "Bazılarının hayatta olmasını umuyoruz. Dün daha önce ölü olarak bildirilmiş yaralı bir asker bulduk" dedi.

İki tarafın çatışmada ölenlerin cenazelerini takas etme işlemlerinin tamamlanmasının ardından esir değişiminin de başlayacağını söyleyen Paşinyan, tüm cenazelerin iade edilmesinin ardından Ermenistan'da bir günlük ulusal yas ilan edileceğini ifade etti.

Yorumlar
Günün Manşetleri