GÜNDEM

Hulusi Akar duyurdu! Biraz önce tamamlandı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Temsilciler Meclisi kararları ve Rusya'yla yürütülen askeri görüşmelerle ilgili son dakika açıklamalarda bulundu.

Türkiye ve Rusya'nın vardığı mutabakat sonrası Suriye'de sıcak gelişmeler yaşanıyor. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yaşanan gelişmelerle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Akar'ın açıklamaları şöyle: 

Rusya ile olan heyetlerarası askeri görüşmelerimiz biraz önce tamamlandı. Büyük ölçüde mutabakat sağlandı. Çalışmalarımız karşılıklı yapıcı, anlayışlı bir şekilde devam ediyor.

ORTAK DEVRİYELER BUGÜN BAŞLAYACAK

Sınırın Suriye tarafında 10 kilometre derinlikte yapılması planlanan Rus-Türk ortak devriyelerinin bugün başlaması bekleniyor.

BU MÜTTEFİKLİK RUHUNA AYKIRI

Akar ABD Temsilciler Meclisi kararları içinse şu açıklamayı yaptı: ''Bu, müttefiklik ruhuna, ittifaktaki çalışmalarımıza, beraber yaptığımız operasyonlara, tatbikatlara son derece aykırı bir şey. Özgür ve bağımsız düşünebilen Amerikalıların, kongreyi bu kararından döndüreceklerine, kongrenin bu yanlış yoldan gitmesini önleyeceklerine inanıyorum."

Yorumlar
Günün Manşetleri