GÜNDEM

Hulusi Akar'dan çok net Azerbaycan ve Yunanistan açıklaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Oruç Reis'in tekrar göreve başlamasına ilişkin ''Türkiye güvenilmez olduğunu gösterdi'' diyen Yunanistan ve ateşkes kararına rağmen Azerbaycan'daki sivilleri vurmaya devam eden Ermenistan'a ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan gündeme dair çarpıcı açıklamalar geldi. Azerbaycan-Ermenistan arasındaki gerilime ilişkin konuşan Akar, şu ifadeleri kullandı:

"Azerbaycan ile Türkiye kardeştir. Bizim birbirimizden ayrılmamız mümkün değil. Yapılması gereken ne varsa yaptık yapmaya devam ediyoruz. Azerbaycan topraklarını işgal eden saldırgan, barbar bir Ermenistan var.

O insanlara sormak lazım, 30 yıl boyunca Azerbaycanlı kardeşlerimiz diyalog için bekledi, ne yaptınız bu güne kadar? Bunun cevabı sıfır.

Bu mücadelede Türkiye sonuna kadar Azerbaycan'ın yanındadır. Azerbaycanlı kardeşlerimiz ateşkes kararına uydular. Samimiyetsizlik yapan Ermenistan uymadı. Füzeler ile acımasız şekilde sivilleri katledecek şekilde saldırıya devam ettiler, ediyorlar." 

Ermenistan'ın Gence'ye saldırısına ilişkin ise "Bunların hesabını hem tarih önünde hem de uluslararasi hukuk önünde bir gün verecekler. Ermenistan savaş, insanlık suçu işliyor." açıklaması yaptı.

''GERİLİMİ YÜKSELTMEK İÇİN HER ŞEYİ YAPIYORLAR''

Oruç Reis'in faaliyetlerine ilişkin de konuşan Akar şunları kaydetti:

''Bilimsel ve teknik çalışmalarımızı korumak ve refakat etmek durumundayız. Oruç Reis planlı ve programlı faaliyetlerini sürdürmekte Deniz Kuvvetleri olarak ihtiyaç halinde koruma ve refakat sağlayacağız.

Ege ve Akdenizde yetki alanlarımız var BM tarafından. Bu hiçkimseye bir tehdit değil. Gerilimi yükseltmek için her şeyi yapıyorlar.''

Yorumlar 2 Yorum
Günün Manşetleri