GÜNDEM

Hulusi Akar'dan sosyal medya uyarısı

TRT World Forum 2019'da konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan son dakika açıklamalar... Akar, "Teröristler sosyal medyayı kullanarak hassas bireyleri kandırıyorlar" uyarısı yaptı.

"AB ve NATO'nun savunma çabalarının paralel olması gerekiyor. Bizim operasyonlarımız NATO'nun operasyonlarını tamamlamaktadır." diyen Akar, "NATO'nun birleştirici bir vizyonu olmalı düşmana karşı ortak hareket edilmeli." diye konuştu. Akar, "Teröristler sosyal medyayı kullanarak hassas bireyleri kandırıyor" uyarısı yaptı.

"İnsansız hava araçları kullanan nadir ülkelerden bir tanesi Türkiye..." ifadelerini kullanan Akar'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

Türkiye Akdeniz'de KKTC'nin haklarını koruyacaktır.

Müttefiklerimiz arasında YPG/PKK konusunda bazı ikilemler olduğunu görüyoruz. Özellikle YPG'nin çok fazla maddi destek aldığını görüyoruz. Müttefiklerimiz PKK ile eş değer YPG'yi desteklemeye başladı. Her silah YPG'ye PKK eliyle veriliyor ve bunlar bize doğrultuluyor.

Buradaki bizim tek hedefimiz aslında sınırlarımızı korumaktır, buradaki terör koridorunu yok etmektir. Tüm terörist grupların ortadan kaldırılmasıdır. Taahhütler yerine getirilirse harekat sona erer. PKK ve YPG hiçbir şekilde bizim Kürt ve Suriyeli kardeşlerimizi temsil edemez.

Yorumlar
Günün Manşetleri