GÜNDEM

İBB İstanbul'u koronaya teslim etti! Yönetimin çöküşü

İBB yönetimi kendilerine yapılan tüm uyarılara rağmen İstanbul'un toplu taşıma araçlarında hiçbir tedbir almadı. Sefer sayıları arttırılması gerekirken düşürüldü. Sokağa çıkma yasağından muaf olarak ekmek parası kazanmak için işine giden vatandaşlar koronavirüs korkusuyla dip dibe otobüslerde yolculuk yapmaya devam ediyor. Birçok vatandaş durumun bu şekilde devam etmesinin nihayetinde virüsün bütün şehre bulaşmasından endişe duyuyor.

Koronavirüs salgınına alınacak tedbirlerin başında toplu taşımalarda oluşan kalabalık görünütlerin engellenmesi geliyordu. Bakanlık belediyelere sık sık uyarılar yaparak toplu taşımada salgına özel önlemler alınması gerektiğini söyledi.

İBB YÖNETİMİ FELAKETE DAVET ÇIKARDI

Fakat İBB yönetimi İstanbul'daki toplu taşıma araçlarında yoğunluğu azaltmak yerine sefer sayılarını azaltarak felakete davetiye çıkardı.

İşine gitmek zorunda olan vatandaşlar sıkış sıkış bindikleri otobüslerde koronavirüs kapma korkusuyla yolculuk yapmaya devam ediyor. İBB yönetiminin tepkisiz tavrı vatandaşların tepkisine sebep oldu.

Twitter'da nöbete gittiğini söyleyen bir vatandaş otobüste çektiği fotoğrafları şu ifadelerle paylaştı:

''Her nobete giderken metrobuste ayni seyler.cok mu zor bunu duzeltmek? Araç kodu da m4578 plakayi da inince yazarim ama hicbir sey degismeyecek tabi''

''Her durakta kalabalik artiyor. Bravo cidden. Her gun yazilmasina ragmen insanlari magdur ediyorsunuz.''

''34 tp 2371 plakasi. Tum sorduklarinizin da cevabi burda. Haftalardir degismeyen artik bunlarin ardinda degisir heralde 3 yarin sabah goruruz''

'HANİ HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAKTI?'

Sosyal medyada paylaşılan görüntülere tepkiler çığ gibi büyüdü. Fotoğrafların yayılmasıyla birlikte birçok sosyal medya kullanıcısı Ekrem İmamoğlu'nu etiketleyerek ''Hani her şey çok güzel olacaktı?'' şeklinde ifadeler kullandı.

'SİYASİ FATURADAN ÇEKİNECEKSEN SİYASETÇİ OLMAYACAKSIN'

2014-2019 yıllarında AK Parti'de belediye meclis üyeliği ve grup başkan vekilliği yapmış olan Mücahit Birinci, İstanbullu vatandaşlar tarafından paylaşılan kareleri kendi hesabından yayınlayarak İBB yönetime şu sözlerle yüklendi:

''Seçilmiş idareci, sorumluluğundan ve bunun getireceği siyasi faturadan, kanal kanal dolaşıp ona buna trol diyerek, sürekli bütün kurumlarla polemiğe girerek, sarılarak, kucaklaşarak, manipülasyon yaparak kurtulamaz. Siyasi faturadan çekineceksen siyasetçi olmayacaksın.''

Yorumlar 3 Yorum
Günün Manşetleri