GÜNDEM

İBB korkusu Halk TV'ye haber değiştirtti! Toplu taşımadaki yoğunluğu iktidara yazdılar

Halk TV'nin İstanbul'un toplu taşıma araçlarında yaşanan yoğunluğu konu alan haberi, kısa süre içerisinde değiştirilerek İBB yönetimini rahatsız etmeyecek şekilde iktidar karşıtlığına bağlandı.

Muhalif meydanın tutsak haberciliği devam ediyor. Muhalefete yakınlığıyla bilinen gazete ve internet siteleri muhalif siyasileri rahatsız etmemek için olağanüstü çaba sarf ediyor.

Bununla da kalmayan muhalif medya kuruluşları, her sorunu iktidar karşıtlığına getirerek hedef kitlesini konsolide etmeyi amaçlıyor.

Halk TV, yine bu anlayışla yaptığı bir haberinde İstanbul'un toplu taşımadaki yoğunluk sorununa yer verdi.

Koronavirüs salgını döneminde yaşanan bu yoğunluğun vatandaşları paniğe sürüklediği belirtilen haberin başlığında yapılan değişiklik ise dikkatlerden kaçmadı.

OTOBÜSLERDEKİ YOĞUNLUĞUNU İKTİDARA BAĞLADILAR

Haberi sosyal medyadan önce ''Türkiye'nin Wuhan'ı bu halde'' başlığıyla yayınlayan Halk TV, geçen kısa sürenin ardından başlığı güncelleyerek, ''İktidarın ekonomi politikası ve bunun toplu taşımaya yansıması'' olarak değiştrdi.

Sosyal medyada dalga konusu olan bu değişiklik muhalif medyanın siyasilere olan bağlılığının en net örneği olarak yorumlandı.

Yorumlar 7 Yorum
Günün Manşetleri