GÜNDEM

İBB şirketinden fahiş fiyatta dezenfektan hizmeti!

CHP'li İBB yönetimi kış aylarından aldığı yetersiz önlemler zincirine bu kez de pandemi döneminde vatandaşı mağdur ettiği tedbirlerini ekledi.

Pandemi sürecinde toplu taşıma araçlarındaki hijyen yetersizliği İstanbullu’yu çilden çıkarmış, buna tıkabasa yolculuk da eklenince İBB’nin kurumsal yetersizliği sorgulanır olmuştu. Olumsuz algıyı bertaraf etmek isteyen CHP’li Başkan Ekrem İmamoğlu bir animasyon hazırlatarak toplu taşıma araçlarının etkili bir şekilde dezenfekte edildiğini gündeme düşürmüştü. İmamoğlu’nun bu gayriciddi propogandası sosyal medyada alay konusu olurken, yeni bir dezenfekte ihalesi yapıldığı ve bu ihaledeki maliyetin ise çok yüksek olduğu belgesine ulaşıldı.

Aradaki fahiş fark nerden kaynaklandı?

Yine İBB şirketi Boğaziçi A.Ş.’nin yüklendiği ihaleye göre sözleşme 60 günlüğüne imzalanmış, davet usulü yapılan bu hizmet alımı için İBB’nin 2 milyon 880 bin TL. ödeyeceği belirtilmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Hizmetler Müdürü Barış Yıldırım’ın çıktığı bu ihalede, önceki ayların tam 2 katından fazlasına dezenfekte alımı yapılmış olması oldukça dikkat çekti.

İki katından çok çok fazla

Belediye şirketi Boğaziçi A.Ş.’nin, İstanbul’daki tüm toplu taşıma araçlarını 600 bin TL’ye dezenfekte ettiği biliniyorken aradan geçen 3 ayın ardından bu rakamı aylık 1 milyon 440 bin TL.’ye yükseltmiş olması kafaları karıştırdı. (ulushaber)

Yorumlar 4 Yorum
Günün Manşetleri