GÜNDEM

İBB'nin aldığı Fatih tablosu sahte iddiası!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun geçtiğimiz günlerde aldığı tablonun sahte olduğu iddia edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hastaneye yol yapmak için para yok derken, bu açıklamasından kısa bir süre sonra 8 milyon liraya Fatih Sultan Mehmet'in tablosunu aldı. İmamoğlu para yok dedikten sonra aldığı tablo ile kendisiyle çelişirken, tablonun sahte olduğuna dair iddialar da gündeme gelmeye başladı.

İstanbullu vatandaşlar için kullanılabilecek ciddi miktarda parayı tabloya yatıran İmamoğlu'nun, kimin yaptığı, ne zaman yaptığı belli olmayan tabloya bu parayı vermesi eleştirilerin hedefine geldi. Tablonun sahte olduğuna dair iddialar ise bu eleştirilerin ne kadar haklı olduğunu gösterdi.

Ayrıca bu tip bir durum 2017 yılında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Salman'ın da başına geldi. Salman, Leonardo Da Vinci'nin, Salvador Mundi (Dünyanın Kurtarıcısı) adlı tabloyu 450 milyon dolara satın alırken, daha sonra tablonun sahte olduğu ortaya çıktı.

Öte yandan Fatih Sultan Mehmet'in tablosunun satışında müzayedeye katılan ikinci Türk teklifçisi Sabancı Holding çıktı. Sabancı ailesi 500 bin sterline kadar çıkarken, İBB, ismi henüz açıklanmayan bir başka alıcı ile fiyat yükseltme yarışına girdi. Bu gelişmenin ardından 'İBB'nin rakibi kimdi?' sorusu akıllara geldi. 'Şeffaflık' konusunu ağzından düşürmeyen İmamoğlu'nun bunu açıklaması gerekiyor.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri