GÜNDEM

İBB'ye fabrika tepkisi! Çocuklarımız hatsa oluyor

Ümraniye'de yer alan asfalt fabrikasından çıkan koku ve toz bulutunun çocuklarını hasta ettiğini söyleyen bir grup vatandaş, İBB'yi protesto etti.

Hekimbaşı Mahallesi'nde oturan çevre sakinleri, İBB'ye bağlı İstanbul Asfalt Fabrikaları Sanayi ve Ticaret A.Ş. (İSFALT)'nin fabrikasından toz ve kötü koku geldiğini pencerelerini açamadıklarını, sokağa çıkamadıklarını belirterek, fabrika girişini çöp konteynerleriyle kapatarak araç ve kamyonların geçişine izin vermedi.

Fabrikadan çıkan toz nedeniyle çocuklarının hasta olduğunu, nefes alamaz hale geldiklerini, ev ve araçlarının tozdan görünmez durumda olduğunu söyleyen çevre sakinleri sorunun çözümünü istedi.

''ÇOCUKLARIMIZ HASTA OLUYOR''

Fabrika arkasında evininin olduğunu söyleyen Hatice Sezer, "Bu güne kadar müracaat etmediğimiz yer kalmadı. Felaket derecede toz, çocuklarımızı dışarı çıkaramıyoruz. Camları yıkıyoruz, 1 saat geçmeden yine aynı toza bulanıyor. Bu sıcakta ne yapabiliriz ki, koronavirüs var bir yere gidemiyoruz. Çocuklarımız hasta oluyor. Astım, bronşit... Burası büyükşehir belediyesine bağlı asfalt fabrikası" diye konuştu.

''KÖTÜ KOKU VE TOZ ÖKSÜRTÜYOR! DIŞARI ÇIKAMIYORUZ''

Astım hastası olduğunu söyleyen İbrahim Öztürk de şöyle konuştu:

"Yıllardır bu sorun devam ediyor. Büyükşehir’e gittik, gitmediğimiz bir yer kalmadı. Ama sorunumuzu kimse bir çözüm bulmadı. Ayağımız parkelere yapışıyor. Dışarı çıkamıyoruz. Kötü koku ve toz öksürtüyor. Bu bizim yıllardır kabusumuz oldu" diye konuştu.

''AĞAÇLARIN RENGİ BİLE DEĞİŞTİ''

Başka bir mahalleli ise "Ağaçların rengi bile değişti. Evin içleri her taraf toz, kum. Camları açamıyoruz , evde hapis kalıyoruz " şeklinde konuştu. Polis ve mahalle muhtarı tarafından fabrikadaki yetkililerle görüşülmesi sonrası eylem sona erdi.

Yorumlar 1 Yorum
Günün Manşetleri